Netflix dizilerini yayınlanmadan önce izlemek çok kolay… Bu basit yönteme çok şaşıracaksınız

Netflix dizilerini yayınlanmadan önce izlemek çok kolay… Bu basit yönteme çok şaşıracaksınız

Salgınla beraber hayatımızda ciddi bir yer tutmaya başlayan dijital akış platformları, abonelerine sundukları yenilikleri her geçen gün arttırıyor.

Sinema salonlarına ve televizyonla programlarına kafa tutan platformların sayısı geçen gün artarken, medya devleri bu alana yatırım yapmaya başladı. Amazon Prime, Disney+, Apple TV, BeIN Connect gibi akış dünya genelindeki büyük platformların yanı sıra, Türkiye’den Exxen, BluTV ve Gain gibi önemli şirketler bu alanda hizmet veriyor.

2015/05/25/3d-movies-on-netflix.jpg

2022 ÇALKANTILI GEÇTİ

Öte yandan, dünya genelinde bu sektörü başlatan ilk şirket olarak görülen Netflix, 1997’de kuruldu. ABD merkezli şirket, 223 milyon abonesiyle alanında lider. Salgın dönemindeki kısıtlamaların dünya genelinde hafifletilmesiyle beraber insanlar sosyal hayatına geri dönerken, ekranlara ayırdığı vakti azalttı. Bu sebeple, 2022 yılı Netflix için çalkantılı geçti.

Dünya basınına yansıyan haberlere göre, içerik devi, bu yıl üst üste iki çeyrek abone kaybı yaşadı. Ayrıca, yeni dizi ve filmler için yılda yaklaşık 17 milyar dolara kadar harcama yapmayı planlıyor. Üçüncü çeyrekte abone büyümesi yeniden başladı.

GİZLİ TOPLULUK

Bununla beraber, dizileri ve filmleri sevilen Netflix’ten çığır açacak bir yenilik geliyor. Wall Street Journal'a göre, birkaç bin Netflix kullanıcısına, yayınlanmamış Netflix orijinal dizilerini ve filmlerini resmi olarak yayınlanmadan önce izlemeleri için özel erişim veriliyordu. Bu gizli topluluk, programları herkesten önce izleyip bir sıkıntı olup olmadığına dair Netflix’e yardımcı oluyordu.

2018/09/27/netflix-turkiye.jpg

Wall Street Journal'a göre, bu gizli gruba yalnızca 2 bin üye kayıtlı olmasına rağmen, mega platformun önümüzdeki yılın başlarında bu sistemi dünyanın her yerinden on binlerce üyeye açacağı bildiriliyor.

Netflix Preview Club adlı özel program, bir yıldan uzun bir süre önce kullanıma sunuldu. Üyelerin yayınlanmamış içeriği izledikten sonra anketleri doldurduğu bildirilirken, geri bildirimin 2021 yapımı "Don't Look Up" filminde çok önemli bir rol oynadığı iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN