Robot köpekler sokağa çıktı herkes korktu

Çin, korona önlemleri kapsamında sokaklara robot köpekler çıkardı. Bu köpekler sırtlarındaki hoparlörler yardımıyla insanlara evlerinden çıkmamalarını söylerken bu görüntüler Black Mirror adlı diziyi anımsattı. O anlar ise böyle kaydedildi.

Korkutucu bazı gelecek senaryoları anlatan ve bu nedenle “distopya” adı verilen, yani parlak ve güzel bir gelecek hayali anlamındaki “ütopya”nın tam tersi olan bir edebiyat ve sinema türü var. Bu türün başarılı örneklerinden biri de ünlü Black Mirror dizisi.

Çin’de geçen günlerde yaşananlar bu diziyi hatırlattı. Korona önlemleri nedeniyle karantina uygulanan Şanghay kentinin sokaklarında robot köpekler dolaşıyor ve sırtlarındaki hoparlörlerden halka evlerinden çıkmamalarını söylüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir