Telefon bağımlılığı bizi böyle yapabilir

Telefon bağımlılığı bizi böyle yapabilir

Telefon ve tablet bağımlılığının insanlara 3000 yılında nasıl bir görünüm vereceğini gösteren bir modelleme yapıldı. İnsanların sürekli akıllı telefonlara bakmaktan, bilgisayar karşısına oturmaktan ve dokunmatik ekran kullanmaktan dolayı yaşayabileceği bedensel değişimler Mindy adı verilen bir modelde tasvir edildi.

Birçok insan için telefon veya dizüstü bilgisayar olmadan geçen bir an, bir ömür gibi gelebilir. Ancak gelecekte insanın olası görüntüsünü temsil eden bir modeli gördükten sonra, belki bu cihazlarla daha az zaman geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Araştırmacılar, teknolojiye olan bağımlılığımızın bir sonucu olarak insanların 800 yıldan daha kısa bir süre içinde nasıl görünebileceğine dair bir fikir veren ‘Mindy’ adlı bir model yarattılar. Mindy, teknolojinin vücudumuzu nasıl etkilediğini görselleştirmenin bir yolu olarak Toll Free Forwarding adlı bir kuruluş tarafından oluşturuldu.

Toll Free Forwarding, modellemeyi, “Çalışmalarımıza başlamadan önce günümüzde insanın nasıl hareket ettiğini ve gelecekte bunun fiziksel olarak nasıl değişikliklere yol açacağını inceledik” sözleriyle tanıttı. Med Alert Help’ten Dr Nikola Djordjevic ise, kuruluşa yaptığı açıklamada “Telefonları tutmamız, telefon dirseği oluşmasına sebep oluyor ve dirseği bu şekilde tutunca dirseğe baskı yapılabiliyor” dedi.

Araştırmada yer alan Dr. Daniel Riew de sürekli akıllı cihazlara bakmanın kamburluğun yanı sıra ensede kalınlığa sebebiyet vereceğini de söyledi. Riew, “Ne kadar uzun süre aşağı bakarsanız kaslarınız yukarı bakmak için daha da zorlanır. Bu kaslar, akıllı telefonlarımıza ve tabletlerimize yukarıdan bakmaktan veya çalışma günümüzün çoğunu bilgisayar başında geçirmekten aşırı derecede yorulabilir ve ağrıyabilir” dedi. Toledo Üniversitesi’nden Kasun Ratnayake adlı bir başka uzman da “İnsanlar aşırı ışığa maruz kalmayı önlemek için daha büyük bir iç göz kapağı geliştirebilir veya göz merceği, gelen mavi ışığı engelleyecek, ancak yeşil, sarı veya kırmızı gibi diğer yüksek dalga boylu ışıkları engellemeyecek şekilde değişebilir” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN