Telefonunuz Yavaş mı Çalışıyor? İşte Akıllı Telefonunuzu 5 Adımda Hızlandırmanın Yolları

Telefonunuz Yavaş mı Çalışıyor? İşte Akıllı Telefonunuzu 5 Adımda Hızlandırmanın Yolları

Akıllı telefon, büyük olasılıkla zamanımızın en popüler elektronik cihazıdır. Daha az 'teknolojik' olan bir telefon bile mutlaka herkeste vardır ve şüphesiz günlük hayatın birçok işleminde bizlere yardımcı olur. Fakat ne yazık ki, akıllı telefonlar genellikle kısa ömürlüdür ve zamanla çok fazla hız kaybederek moral bozucu bir hale gelebilirler. Onları korumak için yapacağınız bazı yöntemler ile telefonunuzun ömrünü uzatabilirsiniz.

Akıllı telefonunuza potansiyel olarak kötü amaçlı veya tehlikeli uygulamalar yüklemeniz yalnızca sizin suçunuz olmayabilir. Bazı durumlarda, telefonu yavaşlatan ve neredeyse kullanılamaz hale getiren programların ve işletim sistemlerinin sürekli gelen güncellenmeleridir. Ama endişelenmenize gerek yok. Her yıl cep telefonunu değiştirmek istemiyorsak, bir Android akıllı telefonu süper hızlı hale getirmenin yolu haberimizde yer alıyor. Telefonu yeni alındığı gün kadar hızlı geri getirebilecek 5 yöntemi öğrenmenizin zamanı geldi.

Telefonunuz Yavaş mı Çalışıyor? İşte Akıllı Telefonunuzu 5 Adımda Hızlandırmanın Yolları

haberici-001.jpg

TELEFONUN HAFIZASINI KONTROL EDELİM

Haberlerimizde yer alan Android cihazlarda bellek alanını nasıl boşaltacağımız hakkında birkaç defa bilgilendirme yapmıştık. Bugün konuyu tamamen derinleştireceğiz ve hem arşivi hem de RAM'i nasıl temizleyeceğimizi anlatacağız. Cihazımızı önemli ölçüde hızlandıracak iki işlem şöyle;

Hızlı bir telefon istiyorsak, depolama hafızası en fazla ¾ oranında dolu olmalıdır. Doluluk oranı daha yüksekse gereksiz indirmeleri ve dosyaları silmeye başlıyoruz. Ancak fotoğraflar ve videolar için uygun bir bulut hizmeti kullanabiliriz.

Akıllı telefonun gerçek komuta merkezi olan RAM'i hafifletmek için arka planda gereksiz çalışan her şeyi kapatmalıyız. Kullanmadığımız uygulamaların ve sesli asistanların GPS'ini kapatıyoruz. Dönen resimlerle 'ağır' arka planları da kaldırıyoruz. Bu İşlemlerin hemen ardından telefonunuz daha hızlı hale gelecektir.

haberici2-003.jpg

TEMİZLİK PROGRAMLARI GEREKSİZ

Temizleyiciler ve optimizasyon uygulamaları, telefonunuzun kullanılmayan dosyalarını kaldıran ve sıkıştıran programlardır. Ne yazık ki, ancak bunu yaparken RAM'i ağırlaştırıyorlar ve cihazı yavaşlatıyorlar. Gereksiz öğeleri manuel olarak kaldırmak çok daha önemlidir. Az önce gördüğümüz gibi oldukça kolay bir işlemdir ve hafızanıza yük olmaz.

İŞTE AKILLI TELEFONU EN HIZLI HALE GETİRMENİN YOLLARI

Birçoğunun hafife aldığı bir yöntem, telefonun ayarlarının hızı üzerindeki ağırlığıdır. Aslında, varsayılan ayarlar sıklıkla RAM'i emer ve depolama belleğini kaplar. Her durumda, telefonu hızlandırmak çok basittir. Uygulamaların gereksiz animasyonlarını ortadan kaldırıyoruz ve özel menüden gereksiz bildirimleri kapatıyoruz. Onları neredeyse hiç okumuyoruz çünkü değerli depolama alanımızı kaplıyorlar.

Her zaman ayarlardan enerji tasarrufu sağlayacak modu seçmeye çalışıyoruz. Yapıalcak son iyi alışkanlık, akşamları akıllı telefonunuzu kapatmaktır. RAM otomatik olarak boşalacak ve aktif işlemler duracaktır. Sağlık için de yararlı olabilecek ve bize daha iyi bir dinlenme garantisi verebilecek bir seçim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN