TikTok yaş ve cinsiyet ayrımıyla gündemde! Kadınlar haksız yerden işten çıkarılıyor: Eski yöneticisi dava açtı

TikTok yaş ve cinsiyet ayrımıyla gündemde! Kadınlar haksız yerden işten çıkarılıyor: Eski yöneticisi dava açtı

TikTok yaş ve cinsiyet ayrımlarıyla gündemde! TikTok'un eski kadın yöneticisi Katie Ellen Puris, TikTok'a dava açtı! Kadınların haksız yere işten çıkarıldığı iddiası gündem oldu...

TikTok, popülerliğiyle öne çıkan bir uygulama olmasına rağmen, eski bir yöneticisi olan Katie Ellen Puris'in açtığı dava ile karşı karşıya. Puris, TikTok'ta yaş ve cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldığı iddiasıyla şirketi mahkemeye verdi.

CİNSİYET VE YAŞ SEBEBİYLE AYRIMCILIĞA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

EU's Breton warns TikTok CEO: Comply with new digital rules - The San Diego Union-Tribune

2019 yılında TikTok'a katılan ve hızla yükselen Puris, şirket içindeki yüksek pozisyonları elde etmişti. Ancak şirket içerisinde yaşanan ciddi ayrımcılık iddialarına dayanarak TikTok ile yollarını ayırdı. Puris, yaşına dayalı ayrımcılığa uğradığını ve ByteDance'in şirket kontrolünü ele geçirdiğini öne sürdü.

KADIN ÇALIŞANLAR HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARILIYOR

Strategically Growing Your Real Estate TikTok Presence: An In-Depth Guide

Dava dosyasında Puris, şirket içindeki kadın çalışanların haksız yere işten çıkarıldığını belirtti. ByteDance'in daha genç çalışanlarla işbirliği yapmayı tercih ettiği ve yaşça büyük çalışanlara olumsuz davrandığı iddia edildi. Puris, yaşına ve konuşma cesaretine bağlı olarak olumsuz geri dönüşler aldığını ifade etti.

Katie Ellen Puris, TikTok'ta geçirdiği süre içinde cinsel taciz ve baskı gibi sorunlarla nasıl başa çıkmaya çalıştığını da detaylı bir şekilde dile getirdi. Açtığı dava sonucunda işini kaybeden Puris'in iddiaları, TikTok'un iç işleyişi ve şirket kültürü hakkında ciddi soru işaretleri doğurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN