TikTok'a yeni suçlama: Kedi videoları çok enerji tüketiyor

TikTok'a yeni suçlama: Kedi videoları çok enerji tüketiyor

Norveç’de mühimmat üreticisi Nammo, TikTok’a ait veri merkezinin enerjiyi yoğun kullandığı için üretimlerinin yavaşladığını açıkladı. TikTok’ta en çok izlenen videolar arasında kedi paylaşımlarının olduğu belirtildi.

Avrupa’nın en büyük mühimmat üreticilerinden biri olan Nammo, TikTok’un Norveç’in başkenti Oslo yakınlarına kurduğu veri depolama merkezinin bölgedeki tüm yedek elektriği kullanması nedeniyle Ukrayna’daki savaştan dolayı artan talebi karşılayamadıklarını açıkladı. Yetkililer, TikTok’un kedi videoları yüzünden üretimlerinin yavaşladığını iddia etti.

Nammo’nun CEO’su Morten Brandtzaeg Financial Times’a yaptığı açıklamada, “Endişeliyiz, kedi videolarının depolanmasının gelecekteki büyümemizi zorladığını görüyoruz” dedi. Şirket, TikTok veri merkezinin taşınması ya da bölgeye ek bir elektrik santralı inşa edilmesini talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN