WhatsApp Profil Resmini Bazı Kişilerden Gizlemek ve Başkalarına Görünür Yapmak Çok Kolay! İşte WhatsApp'ın Bilinmeyen Sırrı

WhatsApp Profil Resmini Bazı Kişilerden Gizlemek ve Başkalarına Görünür Yapmak Çok Kolay! İşte WhatsApp'ın Bilinmeyen Sırrı

WhatsApp, hem kişisel hem de profesyonel alanlarda giderek vazgeçilmez bir araç haline geldi. Telefon numarası vermek ile WhatsApp numarası vermek artık neredeyse aynı şey. Geçmişte kısa mesajlar gönderilirdi, bugün WhatsApp mesajları gönderiliyor. Bu mesajlaşma aracı kuşkusuz en kullanışlısı, ancak dezavantajları da vardır. Örneğin, WhatsApp, saklanmak isteyebileceğimiz insanlara bile sürekli olarak maruz kalmayı dayatıyor.

Birçoğunun WhatsApp hakkında unutmaya meyilli olduğu yönlerden biri, profillerinin görünürlüğüdür. WhatsApp profilimize erişen herkes, fotoğraftan başlayarak kişisel bilgilerimizi görür. Ancak, kişisel nedenlerden dolayı imajımızı belirli insanlardan gizlemek isteyebiliriz. Sebepler profesyonelden kişisele değişebilir. Örneğin, bazı bilgisayar korsanları sahte bir profil oluşturmak için fotoğraflarımızı ve verilerimizi kullanabilir. Kişinin mahremiyetini korumak giderek daha önemli hale geldi. WhatsApp, kişisel verilerimizi bazı insanlardan sınırlamak veya gizlemek için birçok araç sağlar.

haberici.jpg

WHATSAPP PROFİL RESMİNİZİ SADECE BELİRLEDİĞİNİZ KİŞİLER GÖRSÜN

Birçok kişi, istenmeyen birine göstermemek için profillerine fotoğraf koymamayı tercih ediyor. Ancak bu seçim, fotoğrafımızı görmek isteyenlerin pahasına da geliyor. WhatsApp, profil resmini yalnızca seçtiğimiz kişilere göstermemize olanak tanır. Veya WhatsApp fotoğrafımızı belirli kişilerden gizleyebiliriz. İşte nasıl yapılacağı.

PROFİL FOTOĞRAFINI YALNIZCA BAZI KİŞİLERDEN GİZLEMEK

WhatsApp'ı açalım ve sağ üstteki üç noktaya tıklayalım.
Ardından ayarlar öğesine tıklayın. Birçok seçeneğe sahip bir menü açılacak, hesap öğesini seçin ve pencere açıldığında ilk öğe olan gizlilik üzerine tıklayın. Bu noktada profil resimleri seçeneğini seçiyoruz ve aşağıdaki seçenekleri gösteren bir sayfa açılacak: herkes, kişilerim, Şunlar hariç kişilerim, hiç kimse.

Herkesi işaretlemek, herkesin profil resmimizi görebileceği anlamına gelir. Bunun yerine, 'kişilerim' seçeneğini işaretleyerek, telefonda kayıtlı tüm kişiler profil resmini görebilir. Kişilerim dışındaki öğeleri işaretleyerek, profil resmini göstermek istemediğimiz kişileri seçebilirsiniz. Bunu yapmak için 'Şunlar hariç kişilerim' seçeneğini kullanmak gerekir. O andan itibaren hiçbir kişi profil resmimizi göremez. Fotoğrafımızı gizlemek için WhatsApp'ın neredeyse bilinmeyen sırrından yararlanmak sadece birkaç dakika sürer ve gizliliğimiz korunur.

haberici3.jpg

IPHONE GÜNCELLEME

WhatsApp, yalnızca bize yeni hizmetler sağlamak için değil, aynı zamanda güvenliği artırmak için de sürekli gelişiyor. Bu, sürekli güncellemeler gerektirir ve WhatsApp'ın programın kullanımında bazı eski işletim sistemlerinin sürümlerini hariç tutmasına neden olur. Önümüzdeki haftalarda bazı güncellemeler bazı akıllı telefon modellerinin mesajlaşma programını kullanmasını engelleyecek. Etkilenen cihazlar çoğunlukla bazı iPhone modelleridir. Bir anda mesajlaşma sisteminden kopmamak için modelimizin dışlananlar arasında olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Bu durumda kaçınılmaz olarak daha yeni bir akıllı telefon modeline geçmek gerekecektir. Ya da WhatsApp'ı hayatımızdan silmek için bir fırsat olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN