WhatsApp'dan Gelen Bu Mesaja Çok Dikkat Edin! Bu Mesaj Sayesinde Bütün Bilgilerinizi Çalıyorlar!

WhatsApp'dan Gelen Bu Mesaja Çok Dikkat Edin! Bu Mesaj Sayesinde Bütün Bilgilerinizi Çalıyorlar!

Bir kez daha ağ ve sosyal medya dünyası, Facebook, Instagram ve Whatsapp aracılığıyla kötü niyetli kişiler tarafından dolandırıcılıklarını gerçekleştirmek için bir araç olarak kullanılıyor. İnternet aslında, görünüşte zararsız olan mesajların gönderilmesi yoluyla cep telefonumuzda veya bilgisayarımızda saklanan bilgileri ele geçirebilenler için verimli bir zemindir.

Siber güvenlik uzmanları bazı mesajların son derece tehlikeli olduğunu bildirdi. Bu yüzden dikkatli olun, bu 3 mesajdan birini alırsak hemen silmekte fayda var.

Bildirilenlerden ilki genellikle bilinmeyen bir kişiden alınır; bu nedenle, numarası adres defterimizde kayıtlı olmayan. Ancak, gönderenin bağlantılarımızdan biri olması olabilir. Bunun nedeni, kendisinin zaten hesap verilerini çalan dolandırıcılığın kurbanı olmuş olmasıdır. Bir aldatmacaya düşmek üzere olup olmadığımızı bir bakışta anlamak için, metinde kullanılan imla ve dilbilgisine odaklanalım. Aslında hem kelimelerde hem de cümlenin yapımında genellikle antenlerimizi yükseltmemiz gereken hatalar vardır.

1-004.jpg

BU YÖNTEMLERLE KOLAYCA DOLANDIRIYOLAR

Alternatif olarak, suçlular son derece cazip teklifler veya hediyeler içeren mesajlar göndermek için çok ünlü şirketlerin markalarını kullanır. Ne yazık ki, veriler bu aldatmacaya düşen insanların çok yüksek bir yüzdesinden bahsediyor. Ancak, vakaların %99'unda bu dolandırıcılık mesajlarının tek amacı, bu hayali indirimleri elde etmek için metinde yazılanları takip eden kurbanın banka bilgilerini çalmak. Bu nedenle, akıl almaz hediyeler ve abartılı cömert teklifler vaat eden iletişimlere karşı temkinliyiz.

3-005.jpg

DİKKAT, BU MESAJLARDAN BİRİNİ ALIRSAK, SİZİN İÇİN BÜYÜK BİR SORUN OLABİLİR.

Son olarak, belki de en incelikli ve yaygın olan üçüncü ve son mesaj türü. Bu, devam etmek için tıklamanızın istendiği bir bağlantı içerir. Dikkat, bu tür bir dolandırıcılığa karşı savunmak için genel kural, hiçbir zaman bilinmeyen herhangi bir bağlantıyı açmamayı gerektirir. Aslında, bir kez yapıldığında, telefonumuza veya bilgisayarımıza çok sayıda virüs saldırabilir. Ayrıca, biz farkına bile varmadan ücretli programlar yüklenecek ve bu da birkaç dakika içinde kredimizi sıfırlayacaktır.

Bu sahtekarlıkların kurbanı olmamak için uzmanlar davranış kuralları önermektedir. Bu yüzden herhangi bir parola ile korunmayan genel bağlantıları kullanmaktan kaçınalım. Ayrıca kullandığımız sistemler için güncellemeleri indirmekte fayda var. Son olarak, iyi bir antivirüs, 'siber suçluların' gizliliğimizi ihlal etme girişimlerinden bizi koruyabilir .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN