WhatsApp'tan birinin sizi engellediğini anlamanın en basit yolu! Sorunu çözmek için en basit numara bu haberde

WhatsApp'tan birinin sizi engellediğini anlamanın en basit yolu! Sorunu çözmek için en basit numara bu haberde

Özellikle arkadaşlarımızla sohbet etmek ya da iş arkadaşlarımıza acil bir belge göndermek tercih ettiğimiz WhatsApp, sıklıkla kullandığımız uygulamaların başında geliyor. Son günlerde güncellemeye giden uygulama bazı özelliklerini değiştirdi. Uygulamanın güncellemeye gitmesiyle beraber kullanıcılar 'WhatsApp'ta birinin beni engellediğini nasıl anlayabilirim?' sorusunu sormaya başladı. İşte bu sorunun cevabı...

Son dönemin en yaygın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sıklıkla kullandığımız uygulamaların başında geliyor. Özellikle arkadaşlarımızla sohbet etmek ya da iş arkadaşlarımıza acil bir belge göndermek tercih ettiğimiz WhatsApp, son yıllarda hayatımızda özel bir yer edindi.

Son günlerde güncellemeye giden uygulama bazı özelliklerini değiştirdi. Uygulamanın son güncellemesiyle beraber profil resmimizi bazı kişilerden gizli tutmamız mümkün hale geldi.

Bir güncelleme daha yapmaya hazırlanan uyguluma kullanıcıların karşısına şoke edici yeni bir özellikle çıkmaya hazırlanıyor.

Facebook bu yılın ağustos ayında çevrim içi olma durumunu gizleyen, geçmiş katılımcıları gösteren ve ekran görüntüsü almayı engelleyen yeni projelerin üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg bu tarz çalışmaların kullanıcıları güvende olduğunu hissettirmek ve onların hassas verilerini kötü niyetli insanlardan korumak için planlandığını söyledi.

"EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ENGELLENDİ"

Bundan böyle "bir kez görüntüle" seçeneği eşliğinde yayımlanan medya içeriklerinin (fotoğraf ve video) ekran görüntüsü alınamayacak ve / veya videosu çekilemeyecek. Bu iki işlemden herhangi birini yapmak isteyenlerin ekranında "Ekran Görüntüsü Engellendi" başlığı altında şu uyarı mesajı gelecek:

"Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi"

6362209fc558c.png

İŞTE WHATSAPP'TA BİRİNİN SİZİ ENGELLEYİP ENGELLEMEDİĞİNİ ÖĞRENMENİN PÜF NOKTASI

Güvenlik politikası nedeniyle ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen WhatsApp tarafından koyulan bu engeli ikinci bir cihaz kullanarak aşmak elbette mümkün. Üçüncü parti programlar kullanan kişilerin de ekran görüntüsü alması ve video çekmesi kısmen engellendi.

WhatsApp'ta birinin sizi engelleyip engellemediğini hiç merak ettiniz mi? İşte WhatsApp'ta birinin sizi engelleyip engellemediğini öğrenmenin püf noktası.

1-004.jpg

WHATSAPP'TA BİRİ NASIL ENGELLENİR?

Hayatınızda mesajlarını görmek istemediğiniz biri varsa, onları kolayca engelleyebilirsiniz.

WhatsApp ayarlarında “Hesap”a, ardından “Gizlilik”e ve ardından “Engellenen kişiler”e gidin. Sağ üstteki artı işaretiyle kişi listenizden birini ekleyebilirsiniz. Bir yabancı size mesaj gönderirse uzak tutmak için başka bir seçenek daha var, profili açmak için konuşmanın üst kısmındaki telefon numarasına dokunun. En altta “Engelle” seçeneğini bulacaksınız. Bu, onun mesajlarını almayı durdurmanıza izin verecektir.

WhatsApp'ta bir devir sona erdi: Kullanıcıları şoke eden özellik

WHATSAPP'TA BİRİSİ TARAFINDAN ENGELLENDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?

İlk kanıt elbette kişinin uzun süredir mesajlarınıza cevap vermemesi ama bu kişinin sizi engellediğini düşünmek için yeterli değil. Başka bir ipucu da, bu kişinin kişiniz olarak en son ne zaman oturum açtığını artık görememenizdir. Bu, aynı zamanda, o kişi gizlilik ayarlarında devre dışı bırakmış olabileceğinden bir garanti değildir.

Ayrıca, okundu bilgisi mesajlarınızın yanındaki onay işaretleri olan üçüncü bir ipucu da var. Onay işareti, mesajınızın gönderildiği ancak alıcı tarafından alınmadığı anlamına gelir; iki onay işareti, mesajın alındığını onaylar. Engellenen kişilerden gelen mesajlar gelmiyor. Yani ikinci bir tik işareti görmezseniz, büyük ihtimalle karşı taraf sizi engellemiştir. Bu öğe aynı zamanda muhatabınızın sizi engellediği de kesin değildir çünkü bu kişi telefonunu da kapatabilir.

Son çare WhatsApp üzerinden aramayı denemektir. Engellenirseniz bir telefon görüşmesi yapılmayacaktır.

Yalnızca telefon numarasını engelleyen kişi, engellerini kaldırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN