Whatsapp'tan Profil Fotoğraflarını Bitiren Özellik! Artık Profil Yerine Bunu Kullanabileceksiniz

Whatsapp'tan Profil Fotoğraflarını Bitiren Özellik! Artık Profil Yerine Bunu Kullanabileceksiniz

Dünyanın en popüler mesajla platformu olan WhatsApp, yeni özellikleriyle kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda gizlilik politikasıyla ilgili önemli güncellemeler getiren WhatsApp, bu yeni özelliği ile kullanıcılarını neşelendireceğe benziyor. İşte WhatsApp'ın yeni eğlenceli özelliği...

En popüler mesajlaşma platformu olan WhatsApp, kendini güncellemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda gizlilik politikası alanında belli başlı özellikler getiren WhatsApp, bu seferde eğlenceli bir özellikle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Gelen yeni özellikle WhatsApp kullanıcıları kendi avatarlarını oluşturup profil fotoğrafı olarak kullanabilecek. İşte detaylar...

KENDİ AVARTARLARINI YAPACAKLAR

Yayınlanan yeni raporda WhatsApp'ın artık kullanıcılarına avatar özelliği getireceği duyuruldu. Getirilecek özelliğin henüz deneme aşamasında olduğu ve kullanıcıların artık kendi avatarlarını oluşturabilme imkanı sunulacağı ifade ediliyor.

a8-31.jpg

INSTAGRAM VE FACEBOOK'TA AKTİF

Öte yandan hali hazırda Instagram ve Facebook'ta bu özellikler kullanılmakta. İki platformda da çıkartma olarak kullanılabiliyor.

TÜM TASARIM SİZE AİT OLACAK

Aynı zamanda bu özellikte kullanııclar ekran görüntülerine göre kendi avatarlarını oluşturma şansı elde edecek. Sadece buda değil. Kendi avatarlarınızı tasarladıktan sonra arka plan hatta daha fazla unsurlar ekleyebilme şansınız olacak.

a5-46.jpg

Eğer şimdiden bir avatar oluşturmak istiyorsanız bunu hemen şuan yapabilirsiniz zaten. Çünkü Facebook ve Instagram'da bu özellik aktif olarak kullanılmakta. Bir avatar oluşturabilir ve ona bir yüz, saç modeli, vücut şekli, ten rengi, kıyafet, göz şekli ve daha fazlasını verebilir.

INSTAGRAM AVATARLARI NEDİR?

Instagram’ın bu özelliği, platformda kendinizi temsil etmek için Bitmoji benzeri çıkartmalar oluşturmanıza ve paylaşmanıza olanak tanır. Avatarınızı kişiselleştirme ve size benzemesini sağlama seçeneğiniz var. Avatarınızı oluşturduktan sonra, bunları arkadaşlarınızla Hikayelerinizde ve DM’lerinizde kullanmayı seçebilirsiniz.

INSTAGRAM'DAN KENDİ AVATARLARIMIZI NASIL YAPARIZ?

  1. Alt gezinme çubuğundan Instagram profilinizi açın ve sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun. Instagram’ın ayarlar sayfasına erişmek için açılır menüden “Ayarlar” ı seçin.
  2. Şimdi, Instagram avatarınızı ayarlamak için “Hesap”a dokunun ve “Avatar”ı seçin.
  3. Artık avatarınızı özelleştirmek için Bitmoji’ye benzer bir düzenleyici arayüzüne sahip olacaksınız. Burada cilt tonunu, saçı, yüzü, gözü, kaşı, gözlüğü, burnu, ağzı, sakalı, vücudu, kıyafeti, şapkaları, kulak piercinglerini değiştirebilir ve hatta avatarınıza işitme cihazları ekleyebilirsiniz. Instagram ayrıca başlangıç ​​için size çeşitli şablonlar sunar ve ardından karakteri daha kolay özelleştirebilirsiniz.
  4. Avatarı özelleştirdikten sonra, avatarınızda yapılan değişiklikleri korumak için sağ üstteki “Bitti”ye basın ve “Değişiklikleri Kaydet”i seçin.

“EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA” ÖZELLİĞİ TEST AŞAMASINDA

Öte yandan bir diğer dikkat çeken yeni özellik ise ekran görüntüsü alma WhatsApp, birçok kişi tarafından beklenen önemli bir özellik üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. WhatsApp ile ilgili verdiği bilgilerle tanınan WABetaInfo, platformun ekran görüntüsü engelleme özelliğini test ettiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN