Windows 11 yetersiz donanım algıladığında uyarı verecek

Windows 11 yetersiz donanım algıladığında uyarı verecek

Microsoft yeni tanıttığı Windows 11 işletim sistemiyle beraber, yeni işletim sistemlerini desteklemeyen donanımlara karşı kullanıcılarını uyarma planlarını ilerletiyor. Windows 11'e yapılacak olan yeni güncelleme ile eğer kullanıcının donanımı yetersizse, ayarlar ekranında çıkacak uyarının yanı sıra masaüstü arka planında da sağ altta donanımın yetersiz olduğunu belirten bir ibare bulunacak.

Microsoft'un test ettiği bu yeni değişiklik geçen aydan beri bu özelliği test ediyordu fakat önümüzdeki günlerde gelecek olan tam sürüm Windows 11 işletim sistemiyle beraber kullanıcılara sunulacak.

Microsoft yaptığı bu güncellemelerde herhangi bir 'uyarı damgası' olduğuna değinmezken, bu 'uyarı damgası' yeni işletim sistemini test eden kullanıcıların gözünden kaçmadı.

"ARTIK DONANIM GEREKSİNİMLERİ ATLANAMAYACAK"

Eğer Windows 11 işletim sistemini kullandığınız bilgisayarda, Microsoft tarafından önerilen donanım bulunmuyorsa bir uyarı damgası göreceksiniz ve bu uyarı damgasında da "Sistem gereksinimleri karşılanamadı. Daha fazla bilgi için lütfen ayarlara gidin." uyarısıyla karşılaşacaksınız. Windows 11'de görülecek olan bu uyarı damgası ise aynı lisans ile aktifleştirilmemiş Windows sürümündeki gibi yarı saydam bir yazı ile ekranın sağ alt köşesinde bulunacak.

w11uyari.jpg

"DAHA ÖNCESİNDE DONANIM GEREKSİNİMLERİNİ ATLAMAK MÜMKÜNDÜ"

Microsoft Windows 11 işletim sistemini duyurduğunda gereken donanımları bir hayli yüksek tuttu bu nedenle de birçok kullanıcı yeni işletim sisteminden yoksun kalacaktı. İşletim sistemi bilgisayarınıza kurulmak için belli donanım gereksinimleri istiyordu bu nedenle Windows 11'i eğer donanımınız yetmiyorsa kuramıyordunuz fakat bu sistem bypass edildi ve o bypass yöntemini kullanarak Windows 11'i donanımınız yetmese de bilgisayarınıza kurabiliyordunuz.

Windows 11 yalnızca Intel'in 8. nesil Coffee Lake, Zen+ veya Zen 2 veya daha üstü işlemcilerle uyumlu olarak çalışıyor bu da milyonlarca kullanıcıyı Windows 11 kullanmaktan uzağa itmekteydi. Artık kurulum bypass edilip bir şekilde gerçekleştirilse de Microsoft'un yeni getireceği güncelleme ile işletim sistemini kurmuş olsanız bile ekranınızın sağ altında saydam bir yazı görmek zorunda kalacaksınız.

"MİCROSOFT BAZI KONULARDA TAVİZ VERMİYOR"

Microsoft benzer tarzda uyarıları etkinleştirilmemiş Windows sürümlerinde (lisanssız) de kullanmıştı. Bu önlemlerde eğer işletim sisteminizi güncellemediyseniz Windows 10'a gelmiş olan karanlık mod, kişiselleştirme ekranı, temalar gibi ayarları işletim sisteminizi aktif edene kadar kullanmanızı askıya alıyordu. Bunun yanında da masaüstünün sağ altında 'Windows'u etkinleştirin" uyarısıyla karşı karşıya kalıyordu.

Öte yandan Windows'un getireceği bu 'uyarı damgası' ise kayıt defterinde yapılacak bir takım değişikliklerle kolaylıkla devre dışı bırakılabilecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN