X'te son 10 yılın en düşük indirme seviyesi

X'te son 10 yılın en düşük indirme seviyesi

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan X (eski adıyla Twitter) son 10 yılın en düşük indirme seviyesine ulaştı. Apptopia tarafından hazırlanan rapora göre X, yeniden markalaşmanın ardından iki ay içinde indirilme sayıları yüzde 30 oranında azaldı.

Elon Musk'ın ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasının ardından "X" olarak yeniden markalaştırılma yoluna girmişti. Bu yeniden markalaştırmanın ardından platform indirme sayılarında büyük bir düşüş yaşadı.

Gizmochina'nın haberine göre Apptopia tarafından hazırlanan bir raporda, sosyal medya devinin indirilme sayıları, yeniden markalaşmadan sonraki iki ay içinde neredeyse yüzde 30 oranında azalarak son on yılın en düşük noktasına geriledi.

YÜZDE 18'LİK DÜŞÜŞ

Ağustos ayında, Twitter'ın web versiyonuna erişimde de bir düşüş yaşandı ve küresel ziyaretler bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 azaldı.

Twitter, geçmişte aylık 15 ila 30 milyon yeni kullanıcı kazanmasıyla övünüyordu. Ancak son veriler, "X" olarak markalaşmanın ardından bu yılın Ağustos ve Eylül ayları arasında yalnızca 10 milyon yeni kullanıcı kazandığını gösteriyor. Bu önemli düşüş, Musk'ın satın almasından hemen önce indirmelerde yalnızca yüzde 18'lik bir düşüş yaşadığı geçen yılki performansıyla karşılaştırıldığında dikkat çekiyor.

AKTİF KULLANICI SAYISINDA DA DÜŞÜŞ

Bununla birlikte, "X" in azalan cazibesi yeni indirmelerle sınırlı değil. Uygulama, kullanıcı tutma açısından da zarar gördü. Temmuz ayında 253 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı Eylül ayında 249 milyona geriledi. Aylık aktif kullanıcı sayısında da benzer bir eğilim göze çarpıyor ve aynı zaman dilimi içinde 398 milyondan 393 milyona düştü.

Bu rakamlar, Elon Musk'ın uygulama için belirlediği iddialı hedeflere ulaşma konusunda bir gerileme yaşandığını gösteriyor. Musk, Ekim ayında Twitter'ın kontrolünü devralmasının ardından indirme sayılarında ve kullanımda başlangıçta bir artış görmüştü, ancak bu ivme sürdürülemedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN