Yapay zeka doktor oluyor: Stajyer kadar başarılı

Yapay zeka doktor oluyor: Stajyer kadar başarılı

Yapay zeka robotu Chat GPT'ye uygulanan bir testte, robot, hastalık teşhisi koymak ve doğru tedaviye karar vermek konusunda yüzde 72 başarı oranına ulaştı. Chat GPT'nin başarısının, "tıp fakültesinden yeni mezun bir stajyer doktora yakın" olduğu belirtildi.

Son dönemde avantajları ve dezavantajları tartışılan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, ABD merkezli sağlık araştırma kuruluşu Mass General Brigham uzmanlarına göre, gelecekte doktorların en büyük yardımcısı olabilir.

36 hastanın detaylı sağlık verilerini ChatGPT'ye yükleyen araştırmacılar, yapay zekadan teşhis ve tedavi önermesini istedi. Chat GPT'nin kararlarını, gerçek vakalarla karşılaştıran uzmanlar yapay zekanın ortalama yüzde 72 başarıya ulaştığını açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre; yapay zekanın özellikle "nihai teşhis" konusunda yüzde 77'lik doğruluk oranına ulaştığı belirtildi.

BENZER HASTALIKLARI AYIRT EDEMİYOR

Ancak yapay zeka benzer hastalıkları birbirinden ayırmak konusunda zorlanıyor. ChatGPT'nin "ayırıcı tanı" koymaktaki başarısı yüzde 60'a kadar düşüyor. Yapay zekanın doğru tedaviyi seçmek konusundaki başarısının yüzde 68 olduğu görüldü.

Bilim insanları, yapay zekanın acil vakalarda da doğru kararlar verebildiğini söylüyor.

'STAJYER DOKTOR KADAR BAŞARILI'

Chat GPT'nin başarısının, "tıp fakültesinden yeni mezun bir stajyer doktora yakın" olduğunu belirten araştırmacılar, yapay zekanın insan doktorların uzmanlık ve karar yeteneğine sahip olmadığını vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN