Yapay zeka şimdi de Instagram'a geliyor! Nasıl kullanılacak? İşte Instagram'ın yeni yapay zeka özelliği

Yapay zeka şimdi de Instagram'a geliyor! Nasıl kullanılacak? İşte Instagram'ın yeni yapay zeka özelliği

Yapay zekanın kullanım alanı günden güne yayılıyor! Nihayet sosyal medya uygulaması Instagram'a da yapay zeka geliyor! Peki nasıl kullanılacak? İşte Instagram'ın yeni yapay zeka özelliği...

Yapay zeka, 2023 yılından itibaren küresel çapta büyük bir etki yaratmaya devam ediyor. Microsoft ve Google gibi önde gelen teknoloji şirketlerinin yanı sıra birçok küçük ölçekli firma da yapay zeka alanında önemli gelişmeler kaydediyor. Ancak Meta, yapay zeka konusunda geri kalmak istemeyerek Instagram için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

INSTAGRAM'A 'YAPAY ZEKA İLE YAZ' ÖZELLİĞİ GELİYOR

instagram-yapay-zeka.png

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, artık yapay zeka özelliğiyle dikkat çekiyor. Instagram özellikleri konusunda bilgi sızıntılarıyla tanınan Alessandro Paluzzi, yeni bir sızıntı paylaştı. Buna göre, sosyal medya devi, yapay zeka ile mesaj gönderme özelliği üzerinde çalışıyor. Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntüsünde, "Yapay Zeka ile Yaz" seçeneği dikkat çekiyor. Bu özellik için Meta'nın SeamlessM4T yapay zeka modelinin kullanılması muhtemel.

SeamlessM4T yapay zeka modeli, Ağustos ayında tanıtıldı ve yaklaşık 100 dilde anlama ve çeviri yapma yeteneğine sahip. Bu, Instagram kullanıcılarının Google Çeviri gibi harici uygulamalara ihtiyaç duymadan çeviri yapabilecekleri anlamına geliyor. Ancak Instagram'ın, yapay zeka ile yazma özelliği için çeviri imkanı sunup sunmayacağı henüz net değil.

Bu özellik, aslında sosyal medya platformunun yapay zeka özellikleri arasında en sade olanı olarak görülüyor. Ekim ayında, platformun yapay zeka ile çalışan sanal bir arkadaş üzerinde de çalıştığı ortaya çıktı. Meta, kullanıcılara henüz sunulmayan bu kişisel asistan gibi davranacak yapay zeka arkadaşı özelliğini geliştirmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN