Yapay zeka sizin yerinize o işi de yapacak! Gereksiz e-posta dolan mail adreslerine son: O derdi bitirecek uygulama geliyor

Yapay zeka sizin yerinize o işi de yapacak! Gereksiz e-posta dolan mail adreslerine son: O derdi bitirecek uygulama geliyor

Yapay zeka artık sizin yerinize o işi de yapacak! Yapay zekanın kullanım alanı büyüyor! Gereksiz e-posta dolan mail adreslerine son! O derdi bitirecek uygulama yolda...

Gmail, kullanıcıların e-posta güvenliğini artırmak amacıyla RETVec adlı yeni bir metin sınıflandırma sistemi kullanarak yapay zekâ destekli spam algılama özelliğini devreye alıyor. Google'ın popüler e-posta hizmeti, günümüz dijital çağında güvenlik önlemlerini daha da güçlendiriyor.

SPAM E-POSTALARA KARŞI GÜVENLİĞİ ARTIRACAK

gmail-retvec.jpg

RETVec adlı metin sınıflandırma sistemi, e-postalardaki metin manipülasyonlarını anlamak ve istenmeyen içerikleri tespit etmek için geliştirildi. Google'ın blog yazısında paylaşılan bilgilere göre, RETVec, karakter düzeyinde manipülasyonlara karşı dirençli bir şekilde eğitildi. Ekleme, silme, yazım hataları, homoglifler, LEET ikamesi gibi özel karakterlerle yapılan manipülasyonlara karşı etkili bir savunma sunuyor. Bu özellik, önceki spam e-posta türlerinin savunma mekanizmalarını aşmasını önleyerek güvenliği artırıyor.

100'DEN FAZLA DİLDE KULLANIMA HAZIR

gmail.webp

RETVec modeli, tüm UTF-8 karakterlerini ve sözcükleri verimli bir şekilde kodlayabilen yeni bir karakter kodlayıcısı üzerinde eğitildi. Bu sayede, 100'den fazla dilde kullanıma hazır olarak çalışabiliyor ve özel bir kelime haznesine veya arama tablosuna ihtiyaç duymadan etkili bir şekilde çalışabiliyor.

Google, RETVec'in insanların okuma şekline benzer bir çalışma prensibi olduğunu ve aynı teknolojinin resim tanıma süreçlerinde de kullanıldığını belirtiyor. Bu özellik aynı zamanda optik karakter tanıma sistemine dönüşerek, e-posta içeriğindeki manipülasyonları daha etkili bir şekilde tespit edebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN