Temel Karamollaoğlu'ndan seçim açıklaması: Parmak boyası geri gelmeli

Temel Karamollaoğlu'ndan seçim açıklaması: Parmak boyası geri gelmeli

SP lideri Karamollaoğlu seçimlerde parmak boyama işleminin yeniden kullanılmasını istedi. Karamollaoğlu Suriye’ye harekat için Türkiye’nin ABD’nin onayını beklemesine gerek olmadığını da söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili”Önceden parmaklarda boya oluyordu. Seçmenin ikinci kez oy kullanmaması için boya sürülüyordu ve mükerrer oyu engelliyordu. Aslında bu boya olmalıydı, kalmalıydı. Yine olmalı. Çünkü güven sağlıyor” dedi. Karamollaoğlu, belediye yönetimiyle ilgili seçim prensiplerini 11 maddede topladıklarını belirterek, seçim beyannamesinde de 10 madde halinde dürüst belediyeciliği anlattıklarını kaydetti. Amaçlarının seçimi kazanmak olduğunu vurgulayan Karamoğlu, SP’nin 1994 ruhuyla hareket ettiğini söyledi.

20 yıl önce Türkiye’deki seçim sisteminin dünyanın en güvenilir sistemlerinden biri olduğuna inandığını söyleyen SP lideri daha sonraki gelişmelerin bu güveni yıktığına dikkat çekti. “ Şimdi sandık kurulu başkanını devlet atıyor. ‘Atama’ dediğiniz zaman bunun içine taraf girmemesi çok zor. Geçen seçimlerde YSK’nın mühürsüz pusulaları kabul edileceğine dair ifadesi bendeki güveni iyice sarstı. Hile yapılmanın kapısı açılıyor. İster istemez endişe doğuruyor. Seçim şeffaflığı konusunda şunu söyleyeyim; Elektronik ortama gidiyoruz, güvenim yok o ortama. Son noktada toplama, çıkarma yapabilirsiniz bu ortamda. Kolaylık; ama kolaylık mı güvenilirlik mi derseniz güvenilirliği tercih ederim. İlçe seçim kurullarında da oylar tek tek sayılmalı. Ondan sonra siz bunu rahatlıkla toplayıp çıkarabilirsiniz.”

SEDAT PEKER’İN SÖZLERİ: Karamollaoğlu, Sedat Peker’in İstanbul’da katıldığı etkinlikte silahlanma çağrısı yapmasıyla ilgili de “Soruşturma açılması yerinde oldu. Seçime giderken böyle bir havanın oluşturulması, bundan büyük tehlike olmaz. Güya hukuk ve adalet var. Allah yardımcımız olsun” değerlendirmesinde bulundu.

‘SÜLÜN OSMAN’I KALDIRTTILAR’: Partisi tarafından sinema salonlarında gösterime hazırlanan ‘Sülün Osman’ reklam filminin kaldırılmasına şaşırdıklarını söyleyen Karamollaoğllu “Sülün Osman’ı bilmeyen yoktur. Hükümet niye bu kadar çekindi anlamadım” diye konuştu.

ABD’YE RAĞMEN OLABİLİR: Suriye ve Menbiç’teki gelişmeleri de değerlendiren Karamollaoğlu “Çok kestirme olacak ama Amerika’nın ipiyle kuyuya inilmez. Bunu bir defa baştan söylemeliyim” diyerek şöyle devam etti: “Hele Trump bunu çok net ifade etti, ‘önce Amerika’, çok açık, ‘benim menfaatimin olmayan hiçbir yerde ben yokum’ dedi. Bunun için Amerikalılar ile birlikte Amerikan’ın ilgi duyduğu bir alanda siz problemi çözemezsiniz. Rusya girmeseydi zaten iş gittiydi. Sonradan aklımız başımıza geldi işte birazcık da 15 Temmuz vesile oldu, Putin ile beraber yeniden dostluk kurma mecburiyetinde kaldı. Burada bir karar verilecekse Türkiye, Rusya, İran etkili olmalı. Uzlaşmalı. İnşallah, hükümet istikrarlı bir yol bulur. Ortadoğu’daki çatışmalardan bir an önce kurtuluruz. Türkiye, ABD’ye rağmen operasyon yapılabilir ama AK Parti hükümetinin yapacağı kanaatinde değilim. El altından anlaşır hiç olmazsa.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN