Trabzon Üniversitesi öğretim görevlisi alımı ne zaman? İşte başvuru şartları...

Trabzon Üniversitesi öğretim görevlisi alımı ne zaman? İşte başvuru şartları...

Trabzon Üniversitesi akademisyen başvuru tarihleri belli oldu. 25 öğretim görevlisi için yayımlanan iş ilanına başvurular 13 Ocak 2021'de sona erecek. Alanına göre farklı başvuru şartları aranan akademisyen alımında, ALES'ten en az 70 puan alınması dikkate alınacak. İşte başvuru formu...

Trabzon Üniversitesi öğretim görevlisi alımı başvuru şartları belli oldu. Farklı bölümlerde 25 akademisyen arayan üniversitenin iş ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı olan fakültelerin ayrı bir çatı altında birleştirilmesiyle oluşturulan Trabzon Üniversitesi'nin 'devlet üniversitesi' olduğunu belirtelim.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYEN ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İlahiyat Fakültesinde 4; Fatih Eğitim Fakültesi ile Devlet Konservatuvarında 2'şer; Şalpazarı Meslek Yüksekokulu, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler ile Spor Bilimleri fakültelerinde 1'er doktor öğretim üyesi görevlendirilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi ile Tonya Meslek Yüksekokuluna 2'şer; Devlet Konservatuvarı ile Rektörlük örgütü bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Teknoloji Transferi ve Proje Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğüne 1'er öğretim görevlisi atanacak.

Ayrıca İlahiyat Fakültesine 2; Spor Bilimleri ile Hukuk fakültelerine de 1'er araştırma görevlisi alınacak.

2021-01-02-161908-vert.jpg

TRABZON ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BAŞVURU TARİHLERİ

Trabzon Üniversitesi'nde kadrolu olarak görevlendirilecek akademisyen alımı başvuruları, 30 Aralık 2020 - 13 Ocak 2021 (saat 16.00) tarihleri arasında yapılacak. 19 Ocak 2021'de yapılacak ön değerlendirmenin ardından belirlenen adaylar, 25 Ocak 2021 günü sınava tabi tutulacak. Trabzon Üniversitesi öğretim görevlisi başvuru sonuçları 29 Ocak 2021'de personel.trabzon.edu.tr internet adresinde açıklanacak.

Başvurular, Trabzon Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı veya Genel Sekreterlik Yazı İşleri Birimi, Fatih Kampüsü Söğütlü Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı PK 61335, Akçaabat-Trabzon adresine yapılacak.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

TRABZON ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYEN ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1) Öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

a) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES'ten en az 70 puan almış olmak. (Araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda; adayın, lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki ALES puan türünden ya da ilan edilen bölüm/ana bilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki ALES puan türünden, özel yetenekle öğrenci alan programlar ile yabancı dil puanı ile öğrenci alan programlardan mezun olanların herhangi bir ALES puan türünden), Merkezi sınav muafiyetinden yararlanacakların ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

b) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

2) 20201260 ilan numaralı Öncelikli Alanlar Araştırma Görevlisi Kadrosuna, 'Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atananların Lisansüstü Eğitimleri ile Diğer Hususlara İlişkin Usul ve Esaslar' uyarınca 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi kapsamında atama yapılacaktır.

3) (20201261-20201262-20201263) ilan numaralı Araştırma Görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanunun Ek 38. madde uyarınca 50 inci maddesinin (d) fıkrası kapsamında atama yapılacaktır.

4) Araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır. Adayların azami eğitim (lisansüstü) süresini aşmamış olması gerekir.

a) 06.02.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim süresini dolduran ancak 2016-2017 eğitim öğretim güz yarıyılından itibaren azami süreleri tekrar başlatılan öğrenciler ile;

b) Lisansüstü Eğitim Yönetmeliğinin yayımlandığı 20.04.2016 tarihinden itibaren 2017 Güz dönemine kadar geçen sürede azami öğrenim sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişikleri kesilen araştırma görevlileri 2016 - 2017 güz döneminde azami öğrenim sürelerinin yeniden başlaması nedeniyle, araştırma görevlisi kadrolarına başvuramazlar.

5) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olmak ve belgelendirmek.

6) Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans mezuniyetine sahip olmak.

BÖLÜMÜNE GÖRE ÖZEL ŞARTLAR İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

1) Başvuru dilekçesi 'Öğretim Elemanı İçin Başvuru Dilekçesi'nin (http://personel.trabzon.edu.tr/tr/page/formlar/2734) doldurulmuş ve imzalanmış hali.

2) Özgeçmiş ve varsa bilimsel çalışmalarını içeren eserler listesi.

3) Lisans diploması / mezuniyet belgesi fotokopisi (Barkodlu/karekodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecek olup, kurum veya noter onayı zorunlu değildir).

4) İlan edilen kadroya bağlı olarak lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenim durum belgesi/mezuniyet belgesi fotokopisi (Barkodlu/karekodlu e-Devlet çıktısı kabul edilecek olup, kurum veya noter onayı zorunlu değildir).

5) Lisans transkript belgesi ve ALES belgesi (ALES Sınavı sonucunun açıklandığı tarih itibariyle son beş yıllık ALES belgesi geçerlidir).

6) Yabancı Dil Belgesi (YDS veya eşdeğerliliği YÖK tarafından kabul edilen dil belgesi)

7) Nüfus cüzdan fotokopisi

8) Bir adet vesikalık fotoğraf (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı).

9) Deneyim sahibi olduğunu gösterir belge (ilan edilen kadroya bağlı olarak ilanda kamuda çalışanlardan onaylı hizmet cetveli ve ilgili alanda çalıştığını gösterir belge; özel sektörde çalışanlardan SGK hizmet dökümü ve ilgili alanda çalıştığını gösterir belge).

10) Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar İçin).

11) Hizmet Belgesi (Halen kamuda çalışanlar veya daha önce kamuda hizmeti olanlar için).

12) Herhangi bir adli sicil kaydı olmadığına dair güncel adli sicil belgesi (e-Devlet üzerinden alınan belge).

13) Diplomaların barkodlu/karekodlu e-Devlet çıktısı ilk başvuruda kabul edilecek olup, onay zorunlu değildir. Belgelerin (diploma-transkript) aslı atanmaya hak kazananlardan daha sonra istenecektir.

615613.jpg

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ

Trabzon Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7141 sayılı kanun ile Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuruldu.

Daha önce, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Tonya Meslek Yüksekokulu ve Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne bağlandı.

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi adıyla yeni bir fakülte kuruldu; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülürken; Eğitim Bilimleri Enstitüsünün adı da Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak değiştirildi.

6 Eylül 2018 tarih ve 30527 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2018/1600 sayılı kararıyla Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu atandı. Trabzon Üniversitesi Genel Sekreterlik görevine ise Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Çimer atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN