TTB'den çok kritik uyarı: Çoğu ilde vakalar yüzde 100 arttı

TTB'den çok kritik uyarı: Çoğu ilde vakalar yüzde 100 arttı

Yeni vaka haritası açıklandı, Türk Tabipleri Birliği'nden çok kritik uyarı geldi: Son bir hafta içerisinde çok yüksek riskli il sayısı 17’den 26’ya çıktı. Çoğu ilimizde vakalarda yüzde 50-yüzde 100 arası artış var.

Türkiye Tabipleri Birliği, vakaların yeniden artışa geçtiğini hatırlatarak çok kritik uyarılarda bulundu.

TTB'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Son bir hafta içerisinde çok yüksek riskli il sayısı 17'den 26'ya çıktı. Çoğu ilimizde vakalarda yüzde 50-yüzde 100 arası artış var.

Bir yılı geride bıraktığımız Pandemiye karşı yaygın testle taramaya dayalı etkili bir stratejimiz yok. Pandemi yönetilemiyor, bedelini toplum olarak ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

01.jpg

02.jpg

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka haritasını açıklamıştı. 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayılarında İstanbul, İzmir ve Ankara'da artışlar yaşanmıştı. İstanbul'da vaka sayısı 89,90'dan 111,57'ye, Ankara'da 39,84'ten 54,83'e, İzmir'de ise 53,42'den 66,47'ye yükselmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN