Tudor kimseye yar olmadı

Tudor kimseye yar olmadı

Galatasaray’ın başında 8 maça çıkan Hırvat teknik adam, selefi Jan Olde Riekerink’i mumla arattı. Bu 8 sınavın 4’ünü puan cetvelinin ilk 5’inde yer alan Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı veren Igor Tudor, tümünü kaybetti, Cimbom’un istatistikleri de yere çakıldı... İşin ilginç yanı; eski takımı Karabükspor da 39 yaşındaki teknik adamı aradı...

SELİM YILDIRIM

Galatasaray’ın evinde Kayserispor’a 2-1 yenilmesinin ardından Jan Olde Riekerink’in yerine teknik direktörlüğe getirilen Igor Tudor, 8 maçlık süreçte selefini mumla arattı... O dönem Kardemir Karabükspor’u çalıştırıyor olması nedeniyle gerek Kırmızı-Mavili cepheden gerekse camia içinden gelen eleştirilere aldırış etmeyerek Hırvat Hoca ile el sıkışan yönetim de 8 maçlık dönemde ortaya çıkan sonuçlar nedeniyle zor durumda kaldı. Cimbom’un başında çıktığı 8 karşılaşmanın 4’ünde ilk 5’te yer alan Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı mücadele eden 39 yaşındaki çalıştırıcı, bu maçlardan 1 puan dahi çıkaramadı.

17-04/25/ekran-resmi-2017-04-25-044424-1493084710.pngEzeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye evinde, Başakşehir ve Trabzonspor’a ise deplasmanda kaybeden Galatasaray, Tudorlu diğer 4 karşılaşmada ise Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Adanaspor’u mağlup etti, Rizespor ile ise berabere kaldı. Bu süreçte ağır yara alan Cimbom’un tüm istatiklerinde Riekerink dönemine göre ciddi bir düşüş yaşandı. Sarı-Kırmızılı takımın maç başına puan ortalaması 1.95’ten 1.25’e, attığı gol ortalaması 1.95’ten 1.37’ye, galibiyet yüzdesi de 60’tan 37.5’e düşerken, yediği gol ortalaması ise 1’den 1.40’a yükseldi.

KARABÜK DE GERİYE GİTTİ

Ancak 39 yaşındaki Igor Tudor ile yolları ayrılan Karabükspor da eski hocasını aradı. Hırvat çalıştırıcının beklenmedik vedasının ardından Antalyaspor önüne altyapı antrenörü Levent Açıkgöz yönetiminde, diğer 7 maça ise yeni hocası Zoran Barisic ile çıkan Kırmızı-Mavili ekip, Tudorlu günlerinin gerisinde kaldı. Karabükspor’un maç başına puan ortalaması 1.35’ten 1’e, attığı gol ortalaması 1.20’den 0.75’e, galibiyet yüzdesi de 40’tan 25’e indi. Karabükspor için Tudor’suz dönemin tek iyi yönü ise yenilen gollerin 1.40’tan 1.12’ye gerilemesi oldu.

ASLAN İLK 5’E KÜKREYEMEDİ

Ligde oynadığı son 4 maçın 3’ünden yenilgi ile ayrılan, son olarak sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 1-0 yenilerek taraftarını kahreden Galatasaray, bu sezon ilk 5’teki takımlardan sadece 1 puan alabildi. Sezonun ilk derbisinde 2-0 öne geçtiği Beşiktaş deplasmanından 2-2’lik skor ve 1 punla ayrılan Cimbom, rövanşı 1-0 kaybetti. Başakşehir’e TT Arena’da 2-1, Fatih Terim Stadı’nda da 4-0 mağlup oldu. Kadıköy’de 2-0 kaybettiği Fenerbahçe’ye evinde de 1-0 yenilen Aslan, Trabzonspor’a ise İstanbul’da 1-0, deplasmanda 2-0 ile boyun eğdi.

AVRUPA KUPALARINA KATILIM DA RİSKE GİRDİ

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Galatasaray, son dönemde yaşadığı düşüşle Avrupa kupalarına katılma şansını da riske soktu... İkinci yarıda müthiş bir çıkışa imza atan Trabzonspor, Cimbom ile arasındaki puan farkını 2’ye indirdi. Kalan 6 haftada 5’inci sıraya gerilemesi halinde Sarı-Kırmızılı takımın Avrupa şansı, Ziraat Türkiye Kupası’nı birbirine yarı finalde rakip olan Fenerbahçe ya da Medipol Başakşehir’in kazanmasına kalacak. Bu takımlardan sadece biri finalde yer alacağı için Galatasaray camiası, ligde zirve için yarıştığı rakiplerinden finale çıkanın kupayı almasını bekleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN