Türk toplumu komediye değil drama yatkın

Türk toplumu komediye değil drama yatkın

‘Yalaza’ dizisinde mahallenin delisi Kezban Weissmüller karakterini canlandıran tiyatrocu Zeynep Gülmez, Türkiye’nin drama daha yatkın bir toplum olduğunu söylüyor. Ama komedi yazmanın ve oynamanın daha zor olduğunu ifade eden Gülmez, komedinin teşvik edilmesi gerektiği görüşünde.

IŞIL ÇALIŞKAN / İSTANBUL

Mahallenin Muhtarları’, ‘Hürrem Sultan’, ‘Akasya Durağı’ gibi birçok dizide rol alan oyuncu Zeynep Gülmez, şimdilerde ‘Yalaza’ dizisiyle mahallenin deli Kezban’ı olarak izleyici karşısında. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çekilen dizinin adı, orada ‘şaka yollu eleştiri’ anlamına geliyor. Yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı komedi türündeki dizinin oyuncu kadrosunda Gülmez’in rol arkadaşları Hasan Kaçan, İpek Tuzcuoğlu, Didem Balçın, Kadir Çöpdemir ve Sinan Taymin Albayrak...

Kezban Weissmüller’in neşeli, güçlü, ailesine bağlı, dürüstlükten yana haksızlıklar karşısında deliren bir kadın olduğunu söyleyen Gülmez, bu karakterin biraz da dedikoducu bir yanı olduğunu söylüyor. Kezban karakterinin lakabının ‘deli’ olduğunu ancak bildiğimiz delilerden olmadığını ifade eden Gülmez “Sadece git-gelleri var, bir anda içindeki deli gücünü gösterebiliyor. Bir anda parlayıp ama bir anda da sönüyor. Yufka yüreklidir Kezban. Oldukça eğlenceli, güler yüzlü enerjik bir karakter” diyor.

‘Yalaza’ komedi türünde. Gülmez, Türkiye’de komedi yazmak, insanları güldürmenin çok zor olduğunu düşündüğünü belirterek “Drama daha eğilimli bir toplumuz. Komedi oynamak da yazmak da daha matematiksel, ayrıca kaliteli olmalı. Komediye daha eğilim olmasını gönülden istiyorum, teşvik edilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki senelerde bol bol komedi dizileri izleriz” diyor.

Bugüne kadar dizi, film, tiyatro gibi birçok alanda yer alan Gülmez, kendisi için kalbinde bu alanlar içinde bir hiyerarşi olmadığını söylüyor. Hepsinin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Gülmez, şöyle devam ediyor: “Klasik bir cevap olacak ama hepsinin yeri ayrı benim için. Tiyatro büyülü bir dünya ve canlı canlı seyircinin karşısında yaptığın performans anlatılamaz düzeyde. Dizi ise geniş kitlelerle seni buluşturan büyük mecra. Oynadığın rolle onların sevgisini kazanıyorsun. Bu nedenle aralarında bir sıralama yapamam” dedi.

Güçlü bir kadroyla çalışmanın kendisine birçok artısı olduğunu belirten Gülmez, sürekli yeni şeyler öğrendiğini söylüyor. Dizi çekimlerinin de çok keyifli geçtiğini ifade eden Gülmez “Sakin küçük doğası müthiş bir yer. Çekimden arta kalan zamanlarda ekipçe yürüyüşler yapıyoruz, buranın halkı bizimle çok ilgileniyor. Çekimler çok eğlenceli geçiyor . Genç bir kadro var zaten” diyor. Gülmez, dizi setlerinin keyifli olmasının yanı sıra yorucu olduğunu da belirterek, şunları söylüyor: “Dizilerde zamanla yarışılır biraz. Çünkü Türkiye’de dizi saatleri çok uzun ve kısa zamanda bitirilmesi beklenir. Ekipte gece gündüz kar kış demeden yetiştirmeye çalışır. Ne ekibin, ne de oyuncuların düzenli bir hayatı yoktur. O yüzden de şartlar diziler uzun oldukça hep zor olacak maalesef.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN