Türkan Şoray başkanlık edecek, 'Uçan Süpürge' ilk kez online yapılacak

Türkan Şoray başkanlık edecek, 'Uçan Süpürge' ilk kez online yapılacak

Uçan Süpürge Vakfı, 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin koronavirüs nedeniyle online yapılacağını duyurdu. Bu yıl Türkan Şoray'ın başkanlığını üstlendiği film festivali, tarihinde bir ilki de yaşayacak.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl ilk kez koronavirüs nedeniyle online yapılacak.

Uçan Süpürge Vakfı'ndan yapılan açıklamada, 7-14 Mayıs'ta düzenlenecek festivalde filmlerin, pandemi koşulları yüzünden online ortamda gösterime gireceği belirtildi.

Bu yıl Türkan Şoray'ın başkanlığını üstlendiği festivalde filmlerin 35 kişiden oluşan danışma kurulu tarafından seçildiği bildirilen açıklamada, festivalde son bir yıl içinde kadın yönetmenlerin çektiği filmlerin yer alacağı kaydedildi.

TARİHİNDE İLK KEZ ONLINE

Açıklamada, bu yıl 101 ülkeden kadınlara ulaşılmasının hedeflendiği festivalde Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu'nun (FIBRESCI) tarihinde ilk kez online jürilik yapacağı belirtilerek, festival filmlerine Uçan Süpürge Vakfı'nın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabileceği duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN