Türkiye EURO 2020 biletini kaptı | Türkiye - İzlanda: 0-0

Türkiye EURO 2020 biletini kaptı | Türkiye - İzlanda: 0-0

Milli Takımımız EURO 2020 Elemeleri H Grubu 9. maçında İzlanda ile karşı karşıya geldi. Özellikle 2. yarıda etkili bir oyun ortaya koymamıza rağmen maçta bir türlü istediğimiz golü bulamadık. Ancak golsüz eşitlikle bitmesine rağmen Şenol Güneş ve öğrencileri alınan bir puanla EURO 2020 biletini garantiledi.

H Grubu'nda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 19 puan toplayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bugün İzlanda ile karşı karşıya geldi.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. hafta maçında İzlanda ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonaya katılmayı garantiledi.

BURAK YILMAZ: MEHMETÇİĞE ARMAĞAN EDİYORUZ

Karşılaşmada 90 dakika forma giyen Burak Yılmaz maç sonu önemli açıklamlarda bulundu. Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

"Önce hayırlı uğurlu olsun tüm ülkemize. Ülkemiz buralarda olmayı hak eden, arzulayan bir ülke. Çok güzel bir jenerasyon. Kardeşlerimiz hep kalbi, hem futbolu, hem karakteri çok iyi. Çok güzel hocalarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız da bizi hiç yalnız bırakmadılar.

Bugün belki gol atamadık ama bu güzel geceyi Mehmetçiğimize armağan ediyoruz."

İZLANDA MARŞI ISLIKLANDI

Türk Telekom Stadı'nda gerçekleşen müsabaka öncesinde İzlanda milli marşı ıslıklandı.

İki takım, 10 Haziran'da İzlanda'da karşı karşıya gelmişti. Keflavik Havalimanı'na giden Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesi, burada üç saat bekletilmişti. Bu sırada bir kişi de, futbolcu Emre Belözoğlu'na mikrofon yerine tuvalet fırçası uzatmıştı. 

19-11/14/s-1573758991.jpg

ERDOĞAN TT ARENA'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye - İzlanda maçını izlemek üzere Türk Telekom Stadı'na gitti. Erdoğan'ı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz karşıladı.

Erdoğan, "Her şeyden önce milli maçımızı izleyelim istedik. Bu anı beraber yaşayalım istedik. Önümüzde malum bir Andorra maçı var, şu anda Fransa ile yarışıyoruz. Bu akşam öyle veya böyle 1 puanı aldık" dedi.

Karşılaşmayı ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da tribünden izledi.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN