Türkiye'de sanayi üretiminin mayıs ayında rekor gerileme beklentisi

Türkiye'de sanayi üretiminin mayıs ayında rekor gerileme beklentisi

Türkiye'de sanayi üretiminin mayıs ayında yüzde 22'den fazla gerilemesi bekleniyor.

Türkiye'de sanayi üretiminin koronavirüs salgınını kontrol altına almak için alınan önlemlerin etkisiyle mayıs ayında yıllık bazda yüzde 22,5 daralması bekleniyor.

Türkiye'de ilk vakanın mart ayında açıklanmasının ardından bir çok fabrikanın üretimlerine ara vermesi nedeniyle nisan ayında üretim yüzde 31,4 ile beklentilerin üzerinde azalmıştı.

Reuters haber ajansının yaptığı ankette verilen cevaplar yüzde 16,6 ile yüzde 31,4 daralma beklentisi arasında değişti.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olarak kabul edilen sanayi üretimi marta kadar üst üste 6 ay artış göstermişti. Türkiye ekonomisi de ocak ve şubat aylarındaki güçlü performans sayesinde birinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 4,5 oranında büyüme kaydetti.

Hükümetin 2020 yılı için büyüme hedefi yüzde 5'ti fakat koronavirüs salgını nedeniyle ekonomistler ikinci çeyrekteki sert çakılma sonrası bir daralma bekliyor.

Türkiye İstatistik Enstitüsü resmi sanayi üretimi verilerini önümüzdeki hafta açıklayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN