Türkiye'den Amerika'ya oradan Burdur'a uzanan bir yaşam hikayesi

Türkiye'den Amerika'ya oradan da Burdur'a göç eden Aynur Ece Onur, yaşadığı dönüm noktalarıyla yüzünü susuz tarıma döndü.

Türkiye'den Amerika'ya oradan da Burdur'a göç eden Aynur Ece Onur'un hikayesi ilham oluyor.

+90'da yer alan video habere göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler bölümü mezun olan Onur, bursla gittiği Amerika'da önce yüksek lisans ardından da doktora yaptı. Askeri antropoloji alanında kitap yazan Onur aynı zamanda Indiana Üniversitesi'nde dersler verdi ve birçok ödül aldı. Fakat Onur tam da başarıdan başarıya koşarken hayatının dönüm noktasını yaşadı. 

Dedesini kaybetmesiyle Burdur'a dönüş yapan Onur, köy yaşantısında şahit olduklarıyla bir sorgulamaya girdi. Onur, eğitim alanında ABD'de ödüller alıyordu ama köklerinin bulunduğu köydeki okul kapanmıştı.

Onur'un dönüm noktalarından biri de İstanbul'da doğumuna günler kala kızını kaybetmiş olması. İstanbul'dayken "Ben kızımı burada değil doğayla iç içe yaşatmak istiyorum" diye düşündüğünü söyleyen Onur, kızını kaybettikten sonra da ona yaşatmak isteyeceği hayatı onun için kendisi yaşamaya karar verdi.

Artık iki kadın için yaşadığını ifade eden Onur, şimdi Burdur Karamanlı'da, dedesinin kerpiç evinde yaşıyor. Dedesinden kalan topraklarda susuz tarım yapıyor. Çevresindeki kadınlara hem maddi hem manevi destek sağlıyor, bir yandan da susuzlukla karşı karşıya kalan bölge insanını susuz tarıma yönlendirmeye çalışıyor.

Onur'un hikayesi hem ilham veriyor hem de susuz tarımın öğrenilmesi ve yayılmasında etki alanı yaratıyor.