Türkiye’yi sarsan vahşet ‘canavarlık’ sayılmadı

Türkiye’yi sarsan vahşet ‘canavarlık’ sayılmadı

Türkiye’yi sarsan cinayette vicdan yaralayan karar... Emine Bulut’u kızının önünde katleden Fedai Varan için ‘canavarca hisle adam öldürmek’ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi. Ancak vahşeti ‘kasten adam öldürme’ kapsamında değerlendiren mahkeme, caniye ömür boyu hapis verdi. Kırıkkale Başsavcılığı hükmü istinafa taşıyacaklarını açıkladı. Bulut ailesinin avukatları da “Kapalı cezaevinde kalıp açık cezaevine geçecek ve denetimli serbestlikle çıkacak. Ağırlaştırılmış müebbette bu söz konusu olmayacaktı” dedi.

KENAN BUTAKIN 

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızı F.B.V.’nin gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Fedai Varan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Fedai Varan’ın, Kırıkkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Varan’ın avukatı Ersoy Aytaç, savcının mütalaasında sanığın ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan cezalandırılması talebine karşı, mobese görüntülerine göre cinayetin tasarlayarak canavarca bir hisle gerçekleşmediğini ve Emine Bulut’un çocuğun velayetini kötüye kullanıp, sanığın kızıyla görüşmesine engel olduğunu iddia ederek tahrik indirimi yapılmasını istedi. Avukat ayrıca Emine Bulut’un mobese görüntüsü çözümlemesine göre sanığa dönüp bir şeyler söylediğini, muhtemelen hakaret ettiğini iddia ederek ‘hakaret’ indirimi uygulanmasını da talep etti.

Avukat, sanığın duruşmalardaki tavırları nedeniyle ‘kravat indirimi’ de istedi. Müşteki avukatları, sanık avukatının taleplerinin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek taleplerin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanık Fedai Varan’ın eylemini ‘kasten adam öldürme’ kapsamında değerlendirip, TCK’nın 81’inci maddesi gereği ömür boyu hapis cezasına hükmederken, indirim taleplerini reddetti. Aile avukatlarından Esra Nur Saraçoğlulları ise bir üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını kaydederek, “Emine Bulut cinayeti, ‘tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme’, bizce katletme. Mahkeme yalnızca, müebbet hükümlerini uyguladı. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmelidir. Biz üst mahkemeye gideceğiz” diye konuştu. Davadan birkaç saat sonra Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Varan’ın müebbet hapisle cezalandırıldığı karara, istinafta itirazda bulunulacağı bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada sanığın, iddianamede geçtiği üzere  ağırlaştırılmış müebbet cezası alması gerektiği belirtilirken anılan kararın, resen istinafa tabii olmasının yanı sıra Cumhuriyet Başsavcılığınca da istinaf edileceği hususunun kamuoyunun bilgisine duyurulduğu kaydedildi.  

4 POLİSE SORUŞTURMA TALEBİ

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u (38) 10 yaşındaki kızı F.B.V.’nin gözü önünde bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’ın (43) yargılanmasına devam edildi. Sanık avukatı Ersoy Aytaç, Emine Bulut’un öldürüldüğü gün polis merkezine gittiğine dair dava dosyasında yer alan tutanağın cinayetten sonra hazırlandığını ileri sürerek tutanakta imzası bulunan 4 polis hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, bu polislerin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Polisler hakkında idari soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.

'KATİLE ÇIKIŞ İMKANI VERİYOR'

Karar sonrası açıklamalarda bulunan ailenin avukatı Turgay Özcan, Fedai Varan hakkında verilen cezanın kendilerini kısmen tatmin ettiğini kaydederek ‘’Emine Bulut’un burada öldürülmesinin en önemli sebebi kadın olması. Kadın hisleriyle çocuğunu korumak isterken, babasıyla ilişkilerini koparmasın mantığıyla hareket etmesi sonucunda karşı taraf çocuk üzerinden Emine Bulut’a ulaşarak, onu hunharca katletti. Müebbet hapis cezasında infaz hükümleri uygulanıyor. Kapalı cezaevinde bir süre kaldıktan sonra açık cezaevine çıkıyor, sonra denetimli serbestlik hükümlerine tabi olarak dışarı çıkıyor. Ağırlaştırılmış müebbet olsaydı bunlar olamayacaktı” dedi.

EYLÜL AYINDA 53 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise Eylül ayında 53 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Emniyet verilerinden elde edilen bilgilere göre bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 31 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 2’si ekonomik bahaneyle, 9’u boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN