Uçaklarda kabin bagajı yasağı kalkıyor

Uçaklarda kabin bagajı yasağı kalkıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle yeni dönemin başladığı uçak seyahatlerinde normalleşme başladı. Olası bir bulaşı engellemek adına el bagajlarının alınmadığı kabin bagaj uygulaması 17 Aralık'tan itibaren normale dönüyor.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyaya yayılan, mart ayında da ülkemizde görülen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkilediği alanların başında seyahat geliyordu. 

Birçok ülkenin sınırlarını kapamasının ardından durdurulan uçak seferleri de alınan bir dizi önlemlerle yeniden başlamıştı. Önlemlere ilişkin uçuşlarda maske takılacağını ve kabinlere el bagajlarının alınmayacağını, sadece küçük çantaların kabul edileceği duyurulmuştu.

NORMALLEŞME BAŞLADI

Uçak seyahatlerinde ise normalleşme başlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) aldığı yeni karar doğrultusunda yarın itibariyle yolcular uçaklara yeniden kabin bagajı alabilecek.

 

 

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kabin bagaj uygulamamız normale dönüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) yeni düzenlemesinin izin vermesi ile uçak içi kabin el bagajı kurallarımızı 17 Aralık Perşembe günü itibariyle normal uygulamaya döndürüyoruz" dedi.

 

UÇAKLARDA ALINAN KOVİD-19 ÖNLEMLERİ NEYDİ?

 

Bilal Ekşi, mayıs ayında Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uçuşlarda maske takılacağını ve kabinlere el bagajlarının alınmayacağını, sadece küçük çantaların kabul edileceğini duyurmuştu. 

 

Ekşi, uçağa yolcuların anons ile sıra numarasına göre kabul edileceğini, binişlerin arka sıralardan öne; inişlerin de ön sıralardan arkaya doğru yapılacağını, koridorlarda kuyrukların oluşmayacağını ve temaslara da izin verilmeyeceğini söylemişti.

 

Pegasus Hava Yolları'nın CEO'su Mehmet Nane, yolcuların maske kullanmalarının zorunlu olacağını ancak siperlik, eldiven ve tulum gibi ek koruyucu önlemlerin ise yolcunun inisiyatifinde olacağını aktarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN