Üçüncü havalimanının adı Fatih Sultan Mehmet mi?

Üçüncü havalimanının adı Fatih Sultan Mehmet mi?

29 Ekim'de açılacak üçüncü havalimanının adıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyada 'Abdülhamithan' ya da "Atatürk" olsun tartışması sürerken havalimanının, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO'nun internet sitesindeki kod adı Fatih Sultan Mehmet seçeneğini gündeme getirdi.

KARAR.COM

Airporthaber'den Murat Herdem'in aktardığına göre, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO’nun internet sitesinde İstanbul'un üçüncü havalimanının adı 11 Eylül tarihi itibariyle Fatih Sultan Mehmet olarak güncellendi.

18-09/18/resimid_10430590.jpg

VERİLEN KODDA ADI SAKLI

Herdem "Zaten dörtlü kodu LTFM olan yeni havalimanının adının F ve M kodlarının Fatih ve Mehmet olarak düşünülerek belirlendiğini ve adının da Fatih Sultan Mehmet olacağını varsayabiliriz. ICAO’nun internet sitesi ne kadar referans olur bilmiyorum o yüzden isim konusunun hala sürprizlere açık olduğunu  belirtmeliyim" dedi.

18-09/18/resimid_10430588.jpg

 Sosyal medyada üçüncü havalimanının adıyla ilgili tarıtşmalarda 'Abdülhamithan' ve 'Atatürk' adı öne çıkmıştı. CHP de 'Atatürk olsun' açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN