Ukrayna: AB'nin vize muafiyetini istemiyoruz

Ukrayna: AB'nin vize muafiyetini istemiyoruz

Ukrayna hükümetinin vize muafiyeti için gerekli reformları yerine getirmediğini savunan Evropeyskaya Pravda gazetesi, AB'nin ülkeye vize muafiyetini getirmemesini istedi.

Evropeyskaya Pravda gazetesinin yayın kurulu, kaleme aldığı yazıda Ukrayna yönetiminin AB’ye vize muafiyeti için gerekli yükümlülükleri yerine getiriyormuş izlenimi verdiğini ancak gerçekte reformları uygulamadığını belirtti. Sputnik'te yer alan habere göre yazıda, “Bu metinle yayın kurulu olarak AB ülkelerine Ukrayna’daki durum radikal bir şekilde değişinceye kadar vize rejimini iptal etmeme çağrısı yapıyoruz” denildi.

Gazete ayrıca IMF’nin 3 milyar dolarlık, AB’nin ise 1.3 milyar dolarlık yardımının dondurulmasını istedi.

Ukrayna’da 2014’teki Maidan gösterilerinden sonra iktidara gelen Batı yanlısı yönetimin, yolsuzlukla mücadele ve ekonomik kalkınma alanında gerekli reformları hayata geçirememesi tepki çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN