Vakaların arttığı Kolombiya'da karantina uzatıldı

Vakaların arttığı Kolombiya'da karantina uzatıldı

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da uygulanan karantina, Kovid-19 vakalarının artması üzerine 1 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque, mart ayı sonunda ülke genelindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonlarını yavaşlatmak için karantina kararını ilan etti.

Binlerce işletmenin yeniden açılabilmeleri için ülkede karantina 15 Temmuz’dan itibaren hafifletilmeye başlanmıştı ancak vakaların yeniden artması üzerine 1 Ağustos’a kadar karantinayı uzatma kararı verildi. Duque, "Ülkeyi analiz ettikten ve özellikle bazı şehirlerimizde vaka ve ölüm oranının arttığını gördüğümüz için uyguladığımız önleyici konseptimizi devam etmeye karar verdik” dedi.

Öte yandan ülkenin bazı bölgelerinde karantina devam ederken, koronavirüs enfeksiyonu olmayan veya düşük enfeksiyon oranlarına sahip belediyelerin belediye başkanlarının kararlarına göre, maske ve sosyal mesafe gibi kurallara uyan restoranlar, tiyatrolar ve spor salonlarının açılmasına izin verebilecek.

Öte yandan ülkede toplam korona virüs vaka sayısı 124 bin 494’e yükseldi hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4bin 359 olarak bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN