Vaniköy Camii yangını soruşturması tamamlandı: Yangının çıkış sebebi belli oldu

Vaniköy Camii yangını soruşturması tamamlandı: Yangının çıkış sebebi belli oldu

Son dakika haberi... İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Vaniköy Camii'nde çıkan yangınla ilgili soruşturmasını tamamladı. Yangının elektrik kontağından çıktığı belirtilirken şüpheli Mehmet Vani Vakfı maliki Uğur Vanioğlu hakkında dava açılmasına gerek olmadığı kaydedildi.

Tarihi Vaniköy Camii'nde çıkan yangınla ilgili yapılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, tarihi Vaniköy Camii'ndeki yangınla ilgili soruşturmasını tamamladı. Soruşturmada, itfaiye raporuna göre yangının elektrik tesisatından çıktığının belirlendiği belirtilerek olayda kasıt olmadığı tespit edildi. Şüpheli olarak soruşturulan Mehmet Vani Vakfı maliki Uğur Vanioğlu hakkında kamu davası açılmasına yer olmadığına da karar verildi.

TARİHİ CAMİ KÜLE DÖNDÜ

15 Kasım'da çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Vaniköy Camisi, 1660'lı yıllardan bugüne ayaktaydı.

Üsküdar Kandilli'de Vaniköy Caddesi’nde bulunan, Osmanlı döneminden kalan tarihi cami, yıllar içinde İstanbul Boğazı'nın sembollerinden biri haline gelmişti. 

Net tarihi bilinmeyen ancak 1685'te vefat eden Vani Mehmed Efendi tarafından kimi kaynaklara göre 1665, kimine göre 1670 yılında inşa edildi. 

Kendisinden sonra gelen pek çok ilim ve fikir adamını düşünceleriyle etkileyen Vani Mehmed Efendi, IV. Mehmed tarafından kendisine verilen bölgeye küçük bir medrese, 17 yalı ve bir çeşme yaptırdıktan sonra bölgenin adı da 'Vaniköy'e dönüştü.

Boğaz gezisine çıktığı zamanlarda Vaniköy Camisi'ni ziyaret eden I. Mahmud, 1752-1753'te caminin onarımını yaptırdı, ardından camiye hünkar mahfili ilave edildi.

Cami II. Mahmud (1808-1839) döneminde bir kez daha onarımdan geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN