Vefa Sosyal Destek Grubu'na nasıl ulaşılır? Vefa Destek Grubu'na başvuru nasıl yapılır? İşte Vefa Grubu iletişim numaraları

Vefa Sosyal Destek Grubu'na nasıl ulaşılır? Vefa Destek Grubu'na başvuru nasıl yapılır? İşte Vefa Grubu iletişim numaraları

Vefa Sosyal Destek Grubu'na başvuru nasıl yapılır? Vefa Sosyal Destek Grubu numarası kaç? Vefa Sosyal Destek Grubu kaç kişiye yardım etti? sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı tehlikesinin devam ettiği günlerde 65 yaş ve üstündeki vatandaşların geçici süreyle sokağa çıkmaları kısıtlandı. Bu süreçte valiliklere bağlı oluşturulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu', 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor. Peki, Vefa Sosyal Destek Grubu'na telefonla nasıl ulaşılır? Vefa Sosyal Destek Grubu iletişim numaraları nedir? İşte 81 ilde Vefa Destek Grubu iletişim numaraları...

'Vefa Destek Grubu nedir?', 'Vefa Destek Grubu'na nasıl başvurulur?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Koronavirüs (corona virüs) salgınının etkisinin azaltılması amacıyla uygulanan 65 yaşındaki ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı sürüyor. İçişleri Bakanlığı'nın organize ettiği 'Vefa Sosyal Destek Grubu', sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Peki, 'Vefa Destek Grubu kaç kişiye yardım etti?', 'Vefa Sosyal Destek Grubu'na nasıl ulaşılır?', 'Vefa Sosyal Destek Grubu numarası kaç?' Detayları KARAR.com okurları için hazırladık...

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU NEDİR?

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan kişilerin evlerinden çıkmalarının yasaklanması sonrası ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına devam ediyor.

Polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri, gelen talepleri karşılamanın yanı sıra maske, kolonya, sabun ve dezenfeksiyon ürünlerinden oluşan kolileri, vatandaşların evlerine götürüyor.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU'NA TELEFONLA NASIL ULAŞILIR?

Kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurular çağrı merkezleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Vefa Sosyal Destek Grubu’na 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerinden ulaşılabiliyor.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Temel ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan, sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar 112, 155, 156 numaralarını arayarak destek talebinde bulunabiliyor. Bu talepler, valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri tarafından takip ediliyor ve ekiplerin yönlendirilmesi sağlanıyor.

Ayrıca belediyeler de duyurdukları Vefa iletişim numaraları üzerinden vatandaşların taleplerini alıyor.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İLETİŞİM NUMARALARI

Evden çıkamayan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara yardım amacıyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na 112, 155, 156 numaralarını arayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU KAÇ KİŞİYE YARDIM ETTİ?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaya geçtiği 22 Mart'tan itibaren çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grupları'na 65 yaş ve üstü İle kronik rahatsızlığı olanlar yoğun ilgi gösterdi.

22 Mart-30 Mart tarihlerinde;

112 üzerinden 218.403 arama,
155 üzerinden 158.445 arama,
156 üzerinden 55.865 arama,
diğer numaralardan 208.253 arama olmak üzere toplam 640.966 arama gerçekleştirildi.

Bu aramalardan 569 bin 549 hanenin ihtiyaç bildirimi valilik ve kaymakamlar koordinasyonunda Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından yerine getirilirken, bilgi talepli aramalar ise ilgili birimlere yönlendirilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU NUMARASI KAÇ?

81 ilin valilikleri ve ilçe kaymakamlıklarının koordinasyonunda çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu'nun telefon numaraları 112, 155, 156 olarak açıklandı. Bu numaraları herhangi bir operatörden arayarak Vefa Sosyal Destek Grubu'na başvuruda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN