Yakup Moğul kimdir, kaç yaşında, nereli? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Yakup Moğul kimdir, kaç yaşında, nereli? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. İşte biyografisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul atandı. Boşalan Cezaişleri Genel Müdürlüğüne ise Ali Öztürkmen atandı. Milli Savunma Bakanlığı'nda açık bulunan Lojistik Genel Müdürlüğü'ne Veysel Uyar atandı.

YAKUP MOĞUL'UN HAYATI

1976 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra 1992 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1996 yılında mezun oldu.

1997 yılında Zonguldak Adli Yargı Hakim Adayı olarak başladığı meslek yaşamında sırasıyla Erzin, Ulus, Horasan Hâkimliği, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi - Adalet Komisyonu Başkanlığı, Menemen ve İzmir Hâkimliği, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2 Ekim 2019 tarihinden itibaren Ceza İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.

22 Ocak 2021'de Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirildi.

Yakup Moğul, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN