12 Kasım'da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım doğal afet tatbikatı nasıl olacak?

12 Kasım'da ne tatbikatı yapılacak? 12 Kasım doğal afet tatbikatı nasıl olacak?

Doğal afetler durumunda genellikle tatbikatlar düzenlenir. Doğal afetlerde nasıl davranmamız gerektiğini bilmemiz için belirli aralıklarla tatbikatlar düzenlenmektedir. Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Düzce depreminin 23. yıl dönümünde Kasım ayında ve deprem sırasında milli tatbikatın yapılacağını duyurdu. Vatandaşlar, 12 Kasım tatbikatı nedir? 12 Kasım'da hangi uygulama var? 12 Kasım tatbikatı nasıl sonuçlanacak? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

12 Kasım tatbikatı ne? sorusunun cevabı merak konusu oldu. Doğal afetlerde nasıl davranılması gerektiğinin bilinmesi için belirli aralıklarla tatbikatlar düzenlenmektedir. Süleyman Soylu geçtiğimiz gün Düzce depreminin 23. yıl dönümü kapsamında Kasım ayında ve deprem sırasında milli tatbikatın yapılacağını duyurdu. İşte detaylar…

12 KASIM TATBİKATI NEDİR?

Süleyman Soylu, İletişim Başkanlığı ve AFAD'ın ortaklaşa düzenlediği "Afet İletişim Çalıştayı"nda konuştu. Afet sırasında ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, 12 Kasım'ın Düzce depreminin 23. yıl dönümü olacağını ve deprem sırasında ülke çapında tatbikat yapılacağına değindi.

Soylu, düzenlenecek tatbikatla ilgili şunları söyledi: "Düzce depreminin yıl dönümünde 18.57'de ülkece tatbikat yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye'ye aynı anda mesaj gelecek."

 Süleyman Soylu, 1999 yılında Düzce depreminin meydana geldiği 12 Kasım günü saat 18:57'de ülke çapında deprem tatbikatının yapılacağını duyurdu ve şunları sözlerine ekledi:

"Geçen yıl tüm okul ve üniversitelerde tatbikat yaptık. Bu yıl gene yapacağız ama 12 Kasım, saat 18.57'de bir tatbikatımız var, 'Çök, kapan ve tutun'. Çok basit bir tatbikat. Bir deprem olduğu zaman birinci yapmamız gereken hareket, çökeceğiz bir sandalyenin ya da bir masanın yanına. Başımızı kapatıp depremin geçmesini bekleyeceğiz. Birinci hayat kurtaran harekettir. Bunun tatbikatını saat 18.57'de yapacağız. Radyolar, televizyonlar tatbikat anonsu geçecekler aynı anda. Otomatik olarak geçecek. Düğmeye basılacak ve sisteme otomatik atılacak tatbikat anonsu. HAY Sistemi üzerinden birkaç dakika tüm Türkiye'ye aynı anda mesaj gelmiş olacak."

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN