Adli sicil kaydı nedir, nereden alınır? Adli sicil kaydı alma yöntemleri

Adli sicil kaydı nedir, nereden alınır? Adli sicil kaydı alma yöntemleri

Adli sicil kaydı hakkında araştırma yapan birçok kişi konu hakkındaki detayları merak ediyor. Bizde yazımızda adli sicil kaydı hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarını sizler için bir araya getirdik. İşte adli sicil kaydı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Adli sicil kaydı halk arasında genellikle sabıka kaydı adı ile bilinmektedir. Kişilerin adli bir işlemi olup olmadığını gösteren resmi belge olan adli sicil kaydı okul, üniversite kaydı, iş başvurusu, yurtdışı vize başvurusu gibi pek çok alanda istenmektedir. Özellikle iş başvurusu yapan kişilerden istenen adli sicil kaydı işveren açısından oldukça önemlidir. Geçmişinde herhangi bir olay olup olmadığını bilmek isteyen işverenler kişilerden Bu belgeyi istemektedir. Gizli bir belge olarak bilinen adli sicil kaydı belgesi, kişinin ya da vekalet şartı ile verilmektedir. 18 yaşından küçük olan kişilerin adli sicil kayıt belgesi ise anne babalarına ya da kamu kurum ve kuruluşlarına verilmektedir. İşte adli sicil kaydı hakkında merak edilen tüm detaylar…

ADLİ SİCİL KAYDI ( SABIKA KAYDI ) NEREDEN ALINIR?

Adli sicil kaydı adliye binaların da yer alan Adli Sicil Müdürlüklerinden, alınmaktadır. Yurtdışında yaşayan kişiler ise büyükelçilikler den ya da e-devlet sistemi üzerinden adli sicil kayıt belgelerinde ulaşabilirler. Eskiden sadece büyükelçi ve adli sicil müdürlüklerinden elde edilen bu belge teknoloji ile birlikte e-devlet sisteminden de alınmaya başladı. Adliyelerde yaşanan yoğunluğun da azaltılması için getirilen sistem hayatımızı da kolaylaştırıyor.

SABIKA KAYDI ( ADLİ SİCİL KAYDI ) NASIL ALINIR?

Sabıka kaydı almak isteyen kişiler adliye binaların da bulunan adli sicil müdürlüklerine gidebilir. Bunun da birlikte e-devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte adli sicil kayıt belgesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yurt dışında bulunan kişiler ise adli sicil kaydına gerek duyulması durumunda büyükelçiliklerden belgelerine ulaşabilirler.

Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının da iş yükü azaldı.Adli sicil kaydı almak isteyen kişiler e-devlet kapısı sisteminden adli sicil belgesine ulaşabilirler. T.C. kimlik numarası ve size verilen şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş işleminin ardından önünüze çıkan sayfada “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum.” kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir. Ardından “Devam Et” butonuna basınız. Önünüze gelen sayfadan esas bilgileriniz yer almaktadır. Sayfanın alt kısmında ise belgeyi neden istediğinize dair bir bölüm doldurmanız gerekmektedir. Belgenin verileceği kurum türü ve belgeyi alma sebebiniz doldurulduktan sonra “Sorgulama butonuna basarak adli sicil kayıt belgenizde ulaşabilirsiniz.

adli sicil kaydı almak

Sicil kaydı bulunmayan kişilerin sayfasında ise “YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR. ” şeklinde bir yazı karşımıza çıkar. Adli sicil kaydı bulunan kişilerin kayıtları da kolaylıkla görüntülenir.

Sicil kaydı almak isteyen kişiler belgelerine 7/24 ulaşabilirler.

SABIKA KAYDI ALMAK ÜCRETLİ MİDİR? ADLİ SİCİL KAYDI ÜCRETİ

Adli sicil kaydı alacak olan kişiler ücret ödemeden belgelerini alabilirler. Elçilik ya da adliyeleri gitmeye gerek kalmadan e-devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak belgenizi alabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden giriş yapmak isteyen kişilerin şifresi olmaması durumunda PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında şifrelerini temin edebilirler.

SABIKA KAYDI ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Sabıka kaydı almak isteyen kişiler T.C. kimlik numarası ve kimliği ile birlikte belgeleri alabilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden almak isteyen kişiler ise T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile belgelerine ulaşabilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN