Anne babalar dikkat! Uzman isim o oyunlar için uyardı! Momo ve Mavi Balina oyunları kadar tehlikeli! Çocuklarınızı uzak tutun!

Anne babalar dikkat! Uzman isim o oyunlar için uyardı! Momo ve Mavi Balina oyunları kadar tehlikeli! Çocuklarınızı uzak tutun!

Çocukların dijital ortamda çok fazla oyun oynamaları tehlikeli oyunlarla da karşılaşmalarına sebep oluyor. Mavi Balina oyunundan sonra yeni bir tehlikeli oyun daha ortaya çıktı. Tüm detaylar haberimizde.

Sosyal medyanın gündeminde çocukların dijital ortamda oynadıkları bir oyun ile ilgili şikayetler gündeme gelmeye başladı. Peki Huggy Wuggy oyuncağının zararları nedir? Huggy Wuggy oyuncağı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HUGGY WUGGY OYUNCAĞI ZARARLARI

Edinilen bilgilere göre dijital ortam için geliştirilen bir korku oyunu olan Huggy Wuggy karakteri ile ilgili çocuklar olumsuz anlamda etkilenmeye başladı. Konu ile ilgili Uzman Psikolog Ramazan Saygı Şimşek açıklamalarda bulundu. Şimşek, açıklamalarında okulların açılmasıyla birlikte çocuklar arasında bir boğaz sıkma olayının artış gösterdiğini, birçok öğretmen ve ebeveynin bu konuda şikayet ettiğini ve CİMER'e şikayetler yapıldığını ve aslında 12 yaşından büyük insanlar için kurgulanan bir dijital oyunda baş karakter olan Huggy Wuggy'den etkilenildiğini söyledi. Şimşek, 6 aylık gebe olan annenin 6 yaşındaki çocuğunun kendisine 'Anne kardeşim doğduktan sonra onun boğazını sıkacağım' dediğini, anne sorguladığında Huggy Wuggy'nin öyle yapığını söylediğini belirtti. Asıl tehlikenin oyuncak olmadığının altını çizen Şimşek, çocukların bu oyuna ulaşamaması gerektiğini ve okullar açıldıktan sonra da bu olayların daha çok arttığını, çocukların oyunda çocukları boğazlayan bir karakter gördüğü için etkilendiğini söyledi.

Huggy Wuggy Oyuncağı Tehlikeli Hale Gelmeye Başladı

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE GİRİYOR

Aynı zamanda Uzman Klinik Psikolog Aybüke Akdeniz de konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Akdeniz, yüz yüze eğitime geçildikten sonra bu oyuncağın da popüler olduğunu, çocuklar oyunu oynamaya başladıktan sonra uyku sorunları yaşamaya başladıklarını, alt ıslatmaya başlayan, gece yalnız yatmaktan korkan çocukların arttığını söyledi. Akdeniz'e göre en çok yaşanan duygu da korku. Huggy Wuggy oyuncağının gerçek olduğunu düşünen çocuklar korkmaya başlıyor ve oyuncakla oynamasa bile arkadaşlarından bu oyunu ve oyuncağı duyduğu için korku duygusunu geliştirmeye başlıyor. Bu oyuncak artık akran zorbalığını tetikleyen bir hale gelmeye başladı ve bu oyuncağın okullara getirilmemesi gerekiyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN