Anne babalar internetten başvursun! Çocuklarına 350 TL okul harçlığı gönderilecek

Anne babalar internetten başvursun! Çocuklarına 350 TL okul harçlığı gönderilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından örgün eğitime devam eden çocuklar için destek ödemesi yapılacak. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında yapılan destek için gerekli şartlar da açıklandı. İşte, Çocuk Destek Bileşeni desteğinin detayları...

Çocuk desteği alan vatandaşlar Aralık ayı ödemelerinin yapılacağı tarihi araştırırken, destekten haberi olmayanlar da başvuru şartlarını araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında çocuk başına 350 TL'lik eğitim ödemesi yapıyor.

ÇOCUK BİLEŞENİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çocuk bileşeni ödemeleri her ay düzenli olarak hanelerin gelirine göre 350-600 TL arasında yapılıyor. Aralık ayı ödemelerinin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

ÇOK ÇOCUKLU AİLELERE ÖDEME YAPILACAK MI?

Çocuk bileşenleri ödemesi kapsamında ödemeler hanedeki çocuk sayısı doğrultusunda yapılacak. Bu kapsamda 1-2 çocuğu olan hanelere 350 TL, üç çocuğu olan ailelere 450 TL, dört çocuğu olan ailelere 550 TL, beş ve üzerinde çocuğu olan ailelere ise 650 TL destek ödemesi yapılıyor.

Yardımlarla ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, "Sosyal yardımlardan faydalanan hanelere verilen çocuk başına destek ile çocuklu haneler ile çocuklar üstünden oluşacak giderleri desteklemeyi hedefliyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk destek ödemelerini de Kasım ayından itibaren hak sahiplerinin hesabına yatırmaya başladık." dedi.

ÇOCUK BİLEŞENİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Çocuk yardımı almak isteyenlerin başvurularını e-Devlet sisteminden yapması gerekiyor. E-Devlet sisteminden yapamayanlar için de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na giderek başvuru yapma imkanı da bulunuyor.

ÇOCUK BİLEŞENİ YARDIMI KİMLERİ KAPSIYOR?

Çocuk yardımı ihtiyaç sahibi olan ve bu devlet tarafından belgelenen kişileri kapsıyor. Aynı zamanda başka sosyal desteklerden faydalanan kişiler de çocuk ödemesi alabiliyor.

ÇOCUK BİLEŞENİ YARDIMI NE KADAR SÜREDE VERİLİYOR?

Çocuklu ailelere verilen yardım toplam bir yıl devam ediyor.

Bakanlığın çocuklu aileler için yaptığı bir başka yardım ise SED yardımıdır. Peki, SED yardımı nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

çocuk yardımı

SED YARDIMI NE OLUYOR?

SED yardımı kapsamında ailelere düzenli olarak 1.259 TL'yi bulan ödeme yapılıyor. SED yardımından faydalanmak isteyenler başvurularını İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine bizzat ya da dilekçe ile başvuru yapabilirler.

SED YARDIMI BAŞVURU BELGELERİ NELER?

- Dilekçe

- T.C kimlik numarasının beyanı

- Gerekli durumlarda sağlık raporu ile öğrenci belgesi

- İŞ-KUR ile meslek kurslarına başvurulduğunu gösteren belge.

ÇOCUKLAR İÇİN VERİLEN SOSYAL YARDIM PROGRAMLARI

- Şartlı Eğitim Yardımları

- Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı

- Eğitim Materyali Yardımı

- Öğrenci Barınma, Taşıma, Yemek Yardımı

- Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik Yardımlar

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN