Askerlik yeri sorgulaması nereden bakılır? Askerlik yeri öğrenme yolları

Askerlik yeri sorgulaması nereden bakılır? Askerlik yeri öğrenme yolları

Askerliği nerede yapacağım, askerlik yeri belli oldu mu, internetten askerlik yerine nasıl bakılır? Soruları merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Askerlikle ilgili bu soruların cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz…

Türkiye'nin bağımsızlığını, cumhuriyetini, Türk yurdunu savunmak ve korumak için 21 yaşını doldurmuş her erkek, askerliğe engel olmadıkça askerlik yapmakla yükümlüdür. Askerlik çağına gelmiş ve eğitimine devam etmeyen kişiler askere çağrılır. Daha önce nereye başvurduğunuzu ancak askerlik şubesine başvurduğunuzda öğrenebiliyorduk. Ancak teknolojik gelişmenin bir sonucu olarak internetin hayatımıza getirdiği kolaylıklardan biri de askerlik yerini öğrenmek olmuştur. Artık uzun kuyruklar beklemeden dakikalar içinde öğrenebilirsiniz. İşte detaylar…

ASKERLİK YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

E-Devlet Kapısı 2008 yılında hayatımıza girdiğinden bu yana devlet dairelerinde uzun kuyruklarda bekleyerek yaptığımız, zaman ve para kaybına neden olan birçok işlemi artık internet üzerinden rahatlıkla yapabiliyoruz. Bu süreçlerden biri de "askerlik yeri sorgulama"dır. E-devlet sayesinde askerliği nerede yapacağınızı, askerlik yerinizi ve askerlik hizmetlerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda askere gitmeden buradan elde ettiğiniz belge ile askerliğinizi tamamladığınız yere kendinizi teslim edebilirsiniz. Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Bilgi Servisleri yardımıyla oluşturulan sisteme aşağıdaki linkten kolayca ulaşabilir, askerliğinizi nerede yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

ASKERLİK YAPACAĞINIZ YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ASKERLİK YERİ ÖĞRENME

Yukarıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra e-devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yaparak, askerlik yerini sorgulayabilir veya sülüs alma işlemlerini tamamlayabilirsiniz. E-hizmet sisteminde, Savunma Bakanlığı'nın çevrimiçi hizmetindeki "er sınıflandırma sonucunu sorgulama ve asal sevk başvurusu" hizmet sekmesinde bulunabilir.

Askerlikle bir ilişkiniz yoksa ekranda "Sizin için sonuç bulunamadı" mesajı görüntülenir. Ayrıca nereye gittiğinizi ve askeri durumunuzu da öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınızın açıklanmasından itibaren 2 gün içinde biriminize bildirmelisiniz.

Askerlik yeri ne zaman belli olur?

Askerler, sıklıkla askerlik yerlerinin belirlenip belirlenmediği sorusunu gündeme getiriyor. Askerlik yerleri, askerlik hizmetinin başlamasından 2-3 hafta önce belli olur. Her seferinde farklı zamanlarda bildirilse de genellikle o dönemde ortaya çıkar. Örneğin, 99/4 Kasım'da orduya katılanlardır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN