Aysel Tuğluk neden tahliye edildi, hastalığı ne?

Aysel Tuğluk neden tahliye edildi, hastalığı ne?

Cezaevinde olan HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un tahliye haberleri vatandaşın araştırmalarına sebep oldu. Peki Aysel Tuğluk neden tahliye edildi? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar Aysel Tuğluk'un tahliye edildiğini öğrendikten sonra sebebini internet üzerinden merakla araştırmaya başladı. Peki Aysel Tuğluk neden tahliye oldu? Aysel Tuğluk hastalığından dolayı mı tahliye oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AYSEL TUĞLUK NEDEN TAHLİYE OLDU

HDP Milletvekili olan Aysel Tuğluk 28 Aralık 2016 senesinde cezaevine girdi. Ancak cezaevinde olan Tuğluk'un 27 Ekim tarihinde demans hastalığı teşhisiyle birlikte tahliye edildiği öğrenildi.

HDP Milletvekili Aysel Tuğluk Tahliye Edili

AYSEL TUĞLUK KİM

Aysel Tuğluk 17 Temmuz 2965 tarihinde Elazığ'da dünyaya gözlerini açmıştır. Tuğluk Zaza kökenlidir. 2007 senesinde başlayarak 2009 senesine kadar daha sonra da 2011-2015 dönemlerinde TBMM Milletvekili olarak görev yapmıştır. 26 Aralık 2016 senesinde ise Kocaeli Kandıra F Tipi cezaevine girmiştir. 7 yaşında babasını, 14 yaşında abisini kaybetmiştir. Baba ve abisini kaybeden Tuğluk diğer abisiyle birlikte üniversite okumak için İstanbul'a gelmiş ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenimini tamamlamıştır. Bir süre serbest avukat olarak görev yapan Aysel Tuğluk, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda İnsan Hakları Derneği üyeliği yapan Tuğluk Yurtsever Kadınlar Derneği'nin kurucusudur. 2005 senesinde Demokratik Toplum Partisi'nde kurucu eşbaşkanlığı yapan Tuğluk, 2007 seçimlerinde Diyarbakır bağımsız milletvekili olmuştur. TBMM yemininden sonra Demokratik Toplum Partisi grubuna katılan Tuğluk, Ahmet Türk ile birlikte parti içinde ılımlı kanattan oldukları iddiasıyla eleştirilerin odağı olmuş ve 9 Kasım 2007 tarihinde DTP eşbaşkanlık görevini bırakmıştır. DTP kapatıldıktan sonra 31 Aralık 2009 senesinde milletvekilliği sona eren siyasetçi 2006 senesinde Batman'da yapılan bir konuşma esnasında PKK kimine göre kahramandır sözleri dolayısıyla 2009 senesinin başında 1 sene 6 ay hapis cezası almıştır. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN