Bankadan alınan maaş promosyonu caiz mi, helal mi?

Bankadan alınan maaş promosyonu caiz mi, helal mi?

Son günlerde gündemde yer alan promosyon ödemelerinde vatandaşların aklında yer alan soru promosyon ödemelerin caiz olup olmadığı oldu. Bunun üzerine faiz ile çalışan bankaların ve faizsiz olarak çalışanların bir farkı olmadığı belirtilirken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından emekli maaş promosyonlarına açıklamalar yapıldı.

Bankalar arasında rekabet devam ederken en yüksek promosyon veren bankanın hangisi olduğu da sıkça araştırılmaktadır. Bunun yanı sıra ise Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Emekli Maaş Promosyonu hakkında önemli açıklamalar geldi. Emekli promosyon ödemeleri caiz mi? İşte, Diyanet açıkladı tüm detaylar haberimizde...

Emekli Maaşı Promosyon Ödemesi Caiz Mi?

Vatandaşların ikilemde kaldığı konulardan olan promosyon ödemelerinin caiz olup olmadığı hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Merakları gideren Diyanet ise promosyon ödemelerinin caiz olmadığını belirtti. Fakat bu durumun faizlerle çalışmayan katılım bankaların devre dışı bırakıldığı açıklandı.

Promosyon ödemeleri caiz mi

Son dönemlerde kendi bünyesine müşteri çekmek için bankalar yarışa girmesi üzerine en yüksek promosyon ödemesinin 7500 TL olduğu belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, maaşlarını faiz ile işlem yapan bankalardan promosyon alımları hakkında fetvalar verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, "Banka promosyonu caiz midir?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Türkiye'de Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-kur olmak üzere yaklaşık 14 milyon emeklinin bulunduğu açıklandı. Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde emeklilere yüzde 42,35 oranında zam gelmesi üzerine bankalar emeklilerin maaşlarını kendi bünyesine taşıması için harekete geçti. Rekabete giren bankalardan en yüksek gelen promosyon ödemesi ise 7.500 TL olduğu duyuruldu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN