Bartın Amasra maden ocağı kapatılacak mı?

Bartın Amasra maden ocağı kapatılacak mı?

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesi’nde yaşanan patlama sonrasında 41 kişi yaşamını yitirirken, arama kurtarma çalışması sona erdi. Maden faciasıyla ilgili yeni haberler geliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Bartın maden kazasıyla ilgili açıklamalara yer verdi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Dün saat 18:15'te Türkiye Kömür Enstitüsü'ne (TTK) bağlı Amasra kurumuna ait bir madende -300 seviyesinde kısmi patlama yaşandı.

Patlamada 41 kişi yaşamını yitirdi ve madende arama kurtarma çalışmaları son buldu. TTK, AFAD, UMKE, Türk Kızılay, Polis, Jandarma, sağlık ve gönüllü ekipler, Türkiye Kömür Enstitüsü'ne (TTK) ait Amasra Kurumu madeninde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Bölgeye gönderilen AFAD'ın mobil koordinasyon tırında yer alan kriz masasında değerlendirilmektedir. Madende arama kurtarma çalışması, 8 grup olarak Zonguldak'ta bulunan TTK tahliye grubu tarafından yapıldı. Çalışmaya 2 ambulans, 5 UMKE aracı, 31 ambulans, 1 kurtarma aracı ve 149 sağlık çalışanı ile 4 sağlık ekibi katılım gösterdi.

BARTIN AMASRA MADEN OCAĞI KAPATILACAK MI?

Bartın maden faciasıyla ilgili açıklamalara yer veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ocaktaki kısmi yangınla mücadeleye devam ediliyor. Alanı kapatma kararı aldık." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ekiplerimiz, ocakta kısmi devam eden yangınla mücadele ediyor. O alanı kontrol altına almak için kapatma kararı verildi. Kimyevi maddeleri ocağa basmak suretiyle yangını kontrol altına alacağız. Tesisin yeniden üretime alınması için müessemizde kömür üretimine ara veriyoruz." İfadelerine yer verdi.

Bartın maden kazasıyla ilgili Bakan Bozdağ: 5 savcı olayı araştırmak üzere tahkikata başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN