Benzinli ve dizel araç sürücülerine kötü haber! Resmen açıklandı! O tarihten sonra satışlar duracak

Benzinli ve dizel araç sürücülerine kötü haber! Resmen açıklandı! O tarihten sonra satışlar duracak

Benzinli ve dizel araçlarla ilgili herkesi şaşırtan bir karar alındı. Avrupa Birliği (AB) kararı doğrultusunda artık benzinli ve dizel araç satışları yasaklanıyor. Yasak tarihi bile açıklandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

AB Konseyi, Avrupa Parlementosu ve üye ülkeler müzakeresi gerçekleşti. Yapılan müzakere sonucunda benzinli ve dizel araçlarla ilgili yeni bir karara varıldı.

BU TARİHTEN İTİBAREN YASAK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der leyen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "AP ile AB Konseyi arasında 2035 yılından itibaren 0 emisyonlu yeni otomobil satışlarına dair bugün sağlanan siyasi anlaşma, 2030 iklim hedefimize ulaşabilmek için oldukça önemli bir dönüm noktasıdır." sözlerine yer verdi.

Bu doğrultuda otomobil üreticileri 2035'e kadar karbon emisyonunu %100 azaltacak. AB ülkeleri, 2035'ten sonra dizel ile benzinli de dahil olacak şekilde içten yanmalı motoru olan yeni araç satışı yapamayacak.

 benzinli ve dizel araç yasağı

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK

AB, 2050 senesine kadar tüm sektörler ile otomobillerin 0 emisyonlu olmasını hedefliyor. Yapılan bu düzenleme onay aldıktan sonra AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanacak ve yürürlükte olacak.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN