Bu mesleği yapanlar polisten daha yüksek maaş alıyor! Yana yakıla çalışacak kişi arıyorlar

Bu mesleği yapanlar polisten daha yüksek maaş alıyor! Yana yakıla çalışacak kişi arıyorlar

Son zamanlarda en çok personel aranan iş alanı bebek bakıcılığı. Ebeveynler ilan sitelerinde yüksek maaşla bakıcı arayışında. Genellikle yabancıların çalıştığı sektörde bakıcı bulmaksa epey zor hale geldi. Bu durumun da bakıcı ücretlerine yansıması kaçınılmaz bir hal aldı. İşte, memur maaşlarını geçen bakıcı fiyatları...

İlan siteleri ile sosyal medyada bakıcı ilanları her geçen gün artıyor. Çalışma hayatında olan ebeveynler çocuklarını emanet edebilecekleri bir bakıcı bulmak isteseler de bu hiç kolay olmuyor. Bakıcı bulurken yaşanan zorluk artık ücretlere de yansıyor. Öyleki birçok ilanda bakıcılar için verilen ücretlerin polis ile öğretmen maaşlarını solladığı dikkat çekiyor.

2 ASGARİ ÜCRET FİYATINA BAKICI İLANI

Genellikle bakıcı zorluğunun yaşandığı il İstanbul. İstanbul Kadıköy'de yatılı bebek bakıcısı arayan bir ailenin verdiği ilanda bakıcının aylık ücreti 12.500 TL olarak belirtilmiş. Bu da neredeyse iki asgari ücrete denk geliyor.

Gündüzlü'de verilen bir başka ilanda ise bakıcı fiyatının 10.000 TL olduğu dikkat çekiyor.

bakıcı ücretleri

ÖĞRETMEN VE POLİS MAAŞLARI GERİDE KALDI

Öğretmenlerin aldığı en yüksek maaş şuan 12.276, polislerin aldığı en yüksek maaş da 13.747 TL. Yani bakıcılar öğretmen ve polisleri maaş konusunda geride bırakıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN