Çalışana müjde! 8 ay boyunca karşılıksız geri ödemesiz 1000 TL ödenecek! Tüm çalışanlar bu ödemeden faydalanıyor

Çalışana müjde! 8 ay boyunca karşılıksız geri ödemesiz 1000 TL ödenecek! Tüm çalışanlar bu ödemeden faydalanıyor

Özel sektörde çalışan personel için sevindiren açıklamalar peş peşe geliyor. Kış mevsimi yaklaşırken ısınmakta zorluk çeken çalışanlar için 1.000 TL doğalgaz destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Havalar soğukken vatandaşlarda ısınmak için doğalgaz ya da elektrik sobalarını yakmaya başladı. Fiyatlar artarken faturalar için ödenecek tutarlar da dikkat çekmeye başladı. Yüklü miktarda gelen faturalar vatandaşların cebini yakarken devlet herkesi rahatlatacak bir açıklamada bulundu. İhtiyaç sahibi aileler için belgesiz 1000 TL doğalgaz desteği yapılacağı belirtildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

DOĞALGAZ FATURALARINA DESTEK DEVLETTEN GELDİ

Kış ayları ile birlikte ısınma ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar gelecek olan doğalgaz faturalarında tedirgin oluyor. Özel sektörde çalışan milyonlarca personel için yeni bir açıklama yapıldı. Açıklama doğrultusunda doğalgaz ısınma yardımları adı altında 1000 TL'lik ödeme yapılacağı belirtildi.

Vergi ve SGK primine tabi tutulmadan yapılacak olan ödemeler hem işverenler hem de çalışanlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Kış aylarına giriş yaparken elektrik ve doğalgaz yardımları da vatandaşlara derin bir nefes aldıracak. Karar Resmi Gazete'de yayınlanırken detaylar da paylaşıldı.

Çalışanlara doğalgaz desteği

1000 TL ÖDEME YAPILACAK

Özel sektörde hizmet veren milyonlarca çalışan yeni haber ile havalara uçtu. Kış aylarında doğalgaz faturaları vatandaşların cebini yakarken herkese derin bir nefes aldıracak karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Doğalgaz ve ısınma yardımı adı altında yapılan ödemeler ile vatandaşların yüzü gülüyor. 1000 TL ısınma yardımı 9 Kasım 2022 tarihinde başlayarak 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Bu kapsamda özel sektör çalışanları toplam 8 ay boyunca ısınma yardımı alacak.

İSTİSNA ŞARTLARI GÜNCELLENDİ

İşveren tarafından çalışanlara yapılacak olan ödemelerin istisna kapsamında yer alması için yapılması gerekenler şu şekildedir:

Elektrik doğalgaz ve diğer ısınma giderlerinin karşılıklı bir şekilde yapılması gerekiyor.

Bununla birlikte ödenecek tutarın 1000 TL'yi aşmaması gerekiyor.

Yapılacak olan bu ödemenin maaşları ek olarak yapılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN