Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz fiyatları için düğmeye bastı! O bölgeyi işaret etti: Merkez haline gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz fiyatları için düğmeye bastı! O bölgeyi işaret etti: Merkez haline gelecek!

Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trakya'yı enerjide merkez yapacaklarını açıkladı. İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ndeki konuşmasında Trakya'nın enerjide merkez olacağını belirtti. Erdoğan, ''Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Adımlarımızı atıyoruz. Trakya doğalgazda enerji de bir hub haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla yürütüyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak'' sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmada öne çıkanlar şunlar:

Açılışla birlikte Silivri Avrupa'daki en büyük yer altı gaz depolama tesisi haline gelmiştir. Tesisimiz ülkemizin en yoğun tüketiminde dahi talebin dörtte birini tek başına karşılayabilecektir. Bugün Türkiye, kendi vatandaşlarına ve sanayisine sunduğu enerji hizmetiyle dünyanın 17'nci büyük arzına sahip ülkesidir. Ülkemizi en üst lige çıkartacağımız yeni döneme giriyoruz.

''KALKINMA HEDEFLERİ İÇİN HER TÜRLÜ TEBDİRİ ALACAĞIZ''

Kısa ve orta vadede kalkınma hedeflerimizi yavaşlatacak sorunları yaşamamak için her türlü tedbiri alacağız.

Bu hafta Türkmenistan'daydık. Şimdi Türkmenistan'dan ülkemize doğalgaz ve enerji naklini gerçekleştirmek üzere görüşmelerimizi yaptık. Başarılı bir zirveden sonra aramızda kararlılığımızı ortaya koyduk.

''ENERJİ ALTYAPI PROJELERİMİZİN ÖNCELİKLİ BAŞLIĞI''

Enerjinin altyapı projelerinin öncelikli başlığı olduğunu belirten Erdoğan, Türkmenistan'dan doğalgaz ile enerji nakli için çalışmaya başladıklarını söyledi.

''PETROLDE HEDEF GÜNLÜK 100 BİN VARİL''

Dünyanın en geniş sondaj filosunu kullanarak Karadeniz'de 540 milyar metreküplük en büyük doğalgaz rezervi keşfini gerçekleştirdik. Bu gazı şebekemize yansıtabilmek adına hummalı bir çalışma yürütüyoruz.

Benzer bir gelişme petrol üretimi alanında da yaşanıyor. Hem yeni sondajlar yapıyor hem eski kuyuları kontrol edip üretime kazandırıyoruz. Günlük petrol üretimimizi 100.000 varile yükselteceğiz.

cumhurbaşkanı doğalgaz açıklaması

''DOĞALGAZ REFERANS FİYATI TÜRKİYE'DE OLUŞACAK''

Putin ile görüşmemizi yaptık. Adımlarımızı atıyoruz. Trakya doğalgazda enerji de bir hub halini alacak. Bu konuyla alakalı çalışmalarımızı bölgemizde ki enerji ortaklarımız ile yapıyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak. Nükleer enerjiyi de eklediğimiz zaman enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükselteceğiz.

Libya'yla yaptığımız anlaşmanın neden olduğu rahatsızlıkların gerisinde enerji yatırımlarının 1 asırlık derinliğe sahip olması var. Enerjide yeni kazanımlara ulaşmak adına büyük çabalarımız var. Ülkemizin engellenme atılımlarını aşa aşa geldik.

Çevrecilik gibi bahaneler ile önümüze döşenen mayınların farkındayız. Aşamadığımız sıkıntılarımız var. Önümüzde ki dönemde hedeflerimize daha kararlı güçlü biçimde ilerleyeceğiz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN