Demiray Erül kimdir, öldü mü? Demiray Erül neden öldü? Demiray Erül rol aldığı dizi ve filmler

Demiray Erül kimdir, öldü mü? Demiray Erül neden öldü? Demiray Erül rol aldığı dizi ve filmler

Tiyatro ve sinema oyuncusu Demiray Erül 84 yaşında hayata veda etti. Pek çok yapımda rol alan Demiray Erül, oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak da bilinmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatrolarından yapılan açıklama doğrultusunda, Demiray Erül'ün yaşamını yitirdiği paylaşıldı. Usta oyuncunun ölüm haberini duyuran İBB, usta oyuncuyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığı belirtirken, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı dileklerini iletti.

DEMİRAY ERÜL KİMDİR?

1938 yılının Mayıs ayında İzmir'de dünyaya gelen Demiray Erül, 18 Mayıs doğumludur. Sanat hayatına şehir tiyatrolarında başlayan usta oyuncu, uzun süre boyunca kurumlarda çeşitli rollerde görev aldı.

Oyunculuğunun yanı sıra dans konusunda da oldukça yetenekli olan Demiray Erül, sinema ve dizi filmlerinde de rol aldı. Bununla birlikte seslendirme sanatçısı olarak da pek çok yapımda adını duyurdu.

Demiray Erül Kimdir

Demiray Erül şehir tiyatrolarında pek çok oyunda yer alırken şimdiye kadar rol aldığı oyunlar şu şekildedir:

 "Bir Kavuk Devrildi", "Othello", "Utanç Duvarı", "Hapşırıklı Kral", "Kelebek Okulu", "Kara Kız", "Köşebaşı", "Kayıp Mektup", "Babanın Gorilleri", "Açgözlüler", "Gelin ile Kaynana", "İkili Oyun", "Haftabaşı", "Utanmazın Defteri", "Bir Kızılderili Efsanesi", "Çil Horoz", "Susuz Yaz", "Hırçın Kız", "Antonius ve Kleopatra", "Gazete-Gazete", "Karaların Memetleri", "Ahududu", "Bir Ata Krallığım", "Buzlar Çözülmeden", "Lüküs Hayat", "Büyük İkramiye", "Yıldızcı Kral İle Akıllı Soytarı" ve "Deli Eder İnsanı Bu Dünya"

Televizyon ekranlarında yer alan pek çok popüler dizi de de rol alan usta isim en son Doktorlar dizisi ile ekrana geldi. Dizide Nihat Altındağ karakterini canlandıran Demiray Erül,"Arka Sokaklar", "Köprü", "Cennet Mahallesi", "Kurtlar Vadisi", "Patron Kim", "Tatlı Hayat", "Çiçek Taksi", "İki Arkadaş", "Böyle mi Olacaktı", "Köşe Kapmaca", "İz Peşinde", "Milyarder" ve "Tarzan Rıfkı" gibi yapımlarda da boy gösterdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN