Elektrik işletme kodu nedir? Elektrik işletme kodu nasıl öğrenilir? Elektrik işletme kodu ve örnekleri

Elektrik işletme kodu nedir? Elektrik işletme kodu nasıl öğrenilir? Elektrik işletme kodu ve örnekleri

Elektrik işletme kodu internette en çok arananlar arasında yerini aldı. Peki elektrik işletme kodu ne işe yarar? Nereden öğreniriz? İşte detaylar...

Elektrik işletme kodu nedir sorunuzun cevabını haberimizde derledik. Haberimizde elektrik işletme kodu ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için hazırladık.

Elektrik işletme kodu işinizi kolaylaştıracak bir kod. Ev taşıma durumunda, yada kapanan elektriği tekrar aktif hale getirmek gibi durumlarda işinize yarayacaktır. Taşıma ve açtırma işlemlerinizde kolaylık sağlayacaktır.

ELEKTRİK İŞLETME KODU NEDİR, NE DEMEKTİR?

Elektrik işletme konu her hane için farklı bir koddur. Elektrik faturalarınızın üzerinde 11 haneden oluşan rakamlar ve noktadan olan koddur.. Bu kod ile bir çok şeyi anında öğrenebilirsiniz. Borcunuzu sorgulayabilir, faturanızı detaylı inceleyebilirsiniz. Elektrik işletme kodu faturanıza dair bütün bilgileri saklıyor.

ELEKTRİK İŞLETME KODU ÖRNEĞİ

“BEDAŞ için elektrik işletme kodunun 01.04.00.00 olduğu bir bölge düşünülsün. Buradaki 212; il kod numarası olmaktadır. BEDAŞ’a verilen işletme kod numarası 1 olduğu için ikinci rakam grubu 01’dir. 4, belediye kodunu temsil etmektedir. Sonraki rakam grubu köy kodu olarak geçmektedir. İşletme kodunun son rakam grubu ise kasaba kodunu temsil etmektedir. Sarıyer’in işletme koduna bakıldığında; Sarıyer merkez için 212.11.00.00.00 olmaktadır. Şişli için ise 212.11.13.00.00 olmaktadır. Beylikdüzü için belirlenen işletme kodu; 212.04.50.00.00’dır.”

ELEKTRİK İŞLETME KODU NASIL ÖĞRENİLİR?

Elektrik işletme kodu elektrik faturanızın üst bölgesinde yer almaktadır. Yukarıda verdiğimiz örnek kodlardan yola çıkarak sizde faturanızdan 11 haneli olan kodu alarak istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASINDA BULUNAN BEDELLER NEDİR?

Aktif olarak tüketilmiş olan enerji kullanım tutarları

Dağıtım bedelleri

Fatura bedeline eklenen vergi tutarları

Sayacın daha önce değiştirilmiş olması, elektrik fatura ödemesinin geciktirilmiş olması veya elektrik bağlama masrafının olması durumunda; bu bedeller de ilgili faturada yer almaktadır. Eğer o ayki faturada bu bedellerin yer almaması gerektiği düşünülüyor ise; elektrik işletme kodu, abone numarası, sayaç numarası, faturadaki isim ve soyisim kontrol edilmelidir. Sonrasında ise gerekli itirazlar yapılmalıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN