Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır? Emekli maaşı banka değiştirme işlemleri

Emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır? Emekli maaşı banka değiştirme işlemleri

Emekli maaşını PTT'den alan kişiler başka bankaya taşımak için neler yapılabileceğini merak ediyor. Emekli maaşı için banka değişikliği yapmak isteyen emeklilerin yapması gerekenleri yazımızda açıkladık. İşte emekli maaş banka taşıma işlemleri…

Milyonlarca emekli farklı bankalar aracılığıyla emekli maaşlarını almaktadır. Emekliler için ödenen aylık maaş 125 milyon TL'den fazladır. Bu kapsamda bankalar emeklileri kendi bünyesinde toplamak için farklı kampanyalar düzenlemektedir. Bu nedenle emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyen emekli vatandaşlar hangi işlemlerin yapılacağını araştırıyor. Emekli maaşı banka değiştirme işlemleri hakkındaki bilgileri sizlerle paylaştık. İşte emekli maaş banka taşıma işlemleri…

EMEKLİ MAAŞINI TAŞIMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER NELERDİR?

Ülke için uzun yıllar çalışan vatandaşlar belirli şartların sağlanması durumunda emekli olmaktadır. Emekli olan vatandaşlar için her ay ödeme yapılmaktadır. Bu kapsamda PTT üzerinden emekli maaşını alan vatandaşlar diğer bankaların sunmuş olduğu emekli kampanyalarından yararlanmak istiyor. Emekli maaşını başka bir banka üzerinden almak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden değişiklik işlemi yapabilmektedir. E-devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaparak E-Devlet Kapısı E-Hizmetler bölümüne gelmeniz gerekmektedir. Ardından bağlı bulunduğunuz kuruma göre taşıma işlemi yapılmaktadır. 4A kapsamında yer alan emekliler “4A Banka ve Adres Değişikliği” bağlantısına tıklaması gerekir. 4B kapsamında yer alan kişiler ise “4B Banka ve Adres Değişikliği” bağlantısına tıklamalıdır. Aynı şekilde 4C kapsamında yer alan kişiler ise “4C Banka ve Adres Değişikliği” bağlantısına tıklayarak işlemlerini gerçekleştirebilir.

emekli maaş taşıma

E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar PTT üzerinden 2 TL karşılığında e-devlet şifresi alabilmektedir. Bunun dışında emekli maaşı için banka değişikliği yapmak isteyen emekliler Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine giderek başvuru yapabilir. Başvuru için verilen dilekçe kapsamında işlemler gerçekleştirilir.

EMEKLİ MAAŞINI FARKLI BİR BANKAYA TAŞIMA ŞARTLARI

Emekli maaşı taşıma işlemleri kapsamında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar yer almaktadır. Kredi borcu bulunan emekliler maaş taşıma işlemleri yapamaz. Emekli maaşını başka bir bankaya taşımak isteyen emeklilerin öncelikle kredi borcunu ödemesi gerekir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN