EYT de yaş şartı bilmecesi çözüldü! EYT için net tarih verildi! Bu kişiler artık emekli olabilecek!

EYT de yaş şartı bilmecesi çözüldü! EYT için net tarih verildi! Bu kişiler artık emekli olabilecek!

EYT'de son gelişmeler yakından takip edilmektedir. Son olarak Erdoğan'ın "Ay sonuna kadar karar vereceğiz" açıklaması sonrası heyecan artarken EYT'de resmi tarihte açıklandı. Aralık ayı sonundan itibaren EYT Yasası Meclis gündemine alınacak ancak Ocak ayına kadar uzatılmayacak. Peki EYT şartları ne olacak? EYT için yaş şartı var mı? Kadın 48 Erkek 50 yaşında emekli olabilir mi? Bakan Bilgin'den son dakika EYT yaş açıklaması..

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son gelişmeler kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayının sonunu kastederek "AY sonuna kadar EYD'ye karar vereceğiz" diyerek EYT mutabakatıyla ilgili sorunun daha öteye gidemeyeceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde EYT düzenlemesinin Ocak ayına ertelenebileceği söylendi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması EYT'in Ocak ayına gelmeden Aralık ayında meclis gündemine alınmasını sağladı. Şimdi odak noktası EYT'nin son durumu olurken Bakan Vedat Bilgin'den son dakika açıklaması geldi.

EYT de yaş şartı bilmecesi çözüldü

BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN EYT'DE SON DURUM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Emeklilik Yaşına İlişkin Yönetmelikte (EYT) kayıt sorunlarının çözüldüğünü kaydetti. Bilgin, "Altyapıyı oluşturuyoruz. Kullanacak herkesi kapsayan bir anlaşma yapıyoruz" dedi.

EYT ile ilgili çalışmalarının henüz bitmediğini söyleyen Bakan Bilgin, "Çalışmamız bitince haber vereceğiz. Burada bir sır yok. Parlamentoya söyledim; EYT ile ilişkili sayılar aylık olarak değişir. Haziran rakamı bir buçuk milyon dedik. Şimdi yaklaşık bir milyon sekiz yüz bin. Bu rakamlar da dahil olmak üzere bilinen verileri değerlendirmemiz ve hesaplamalarımızı buna göre yapmamız gerekiyor. Farklı iş yerlerinde hizmet birleşmesi olsun olmasın çalışmış insanlar var. EYT gündeme gelince bize başvuranlar olacaktır. Dijital ortamda dosyalarımıza dahil olmayanlar dosyalarıyla birlikte gelir, kontrol edilir ve hizmet birleştirilir. Teknik bir iş. Bütün bu çalışmalar yapılacak, sanırım ay sonuna kadar biter” diye konuştu.

TARİH KESİNLEŞTİRİLDİ

EYT de yaş şartı bilmecesi çözüldü

EYT anlaşmasında kesin tarih Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Türkmenistan ziyareti öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Öncelikle EYT ile ilgili bu çalışmayı bu ay sonuna kadar bitireceğiz. Şu anda ilgili bakanlardan arkadaşlarım çalışıyor. İnşallah 2020'ye kadar karar veririz. Ay sonu İnşallah 2023'e kadar panomuzdan çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

EYT İÇİN YAŞ ŞARTI VAR MI?

Yaş sınırının kadınlar için 48 veya 50, erkekler için 50 veya 52 olarak belirleneceğine dair son haberler üzerine açıklama yapan Çalışma ce Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların yapıldığını ve bu aşamada kararı açıklamanın yanlış olmayacağını söyledi. Şu anda EYT'de yaş şartı olup olmadığına dair resmi bir açıklama yok.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN