Hafta sonu planları rafa kalktı! 9 il için acil uyarı yapıldı: Kar aynı anda vuracak, geceleri buz kesecek

Hafta sonu planları rafa kalktı! 9 il için acil uyarı yapıldı: Kar aynı anda vuracak, geceleri buz kesecek

Kış aylarının gelmesiyle beraber havaların uzun zaman bahar gibi devam etmesi üzerine ''İstanbul'a ne zaman kar yağacak?'' sorusuna yanıt arandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama üzerine İstanbul dahil 10 il için sarı uyarılar yapıldı. İstanbul'da havaların kısa sürede düşüşe geçmesi karla karışık yağmurlar kar görüleceği yönünde uyarılar geldi.

Aralık ayının son günlerine gelinmesiyle beraber ''Ne zaman kar yağacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İstanbul'da son günlerde hava sıcaklıkları ani bir düşüş görülürken kar beklentileri ise çoğaldı. İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte hava durumuna dair detaylar...

HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?

Yapılan araştırmalar üzerine İç Anadolu, Karadeniz ile Kütahya, Afyon, Ardahan, Erzincan çevrelerinde aralıklı olarak yağışlar gelmesi beklenirken İç Anadolu ile Trakya'nın, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur yağıyor.

İstanbul kar yağışı ne zaman?

SOĞUKLAR VE YAĞMURLAR GELİYOR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul'un hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul'da her geçen saat poyraz kuvvetleneceği belirtilirken yarın hem çok hem de yağmur olduğuna işaret edildi. Yağış kış yağmuru şeklinde orta kuvvette ve soğuklar yaşanacak.

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Meteoroloji tarafından gelen yorumlar ve tahminler üzerine geçtiğimiz günlerde ki bilgilere göre Pazartesi ve Salı günleri çok soğuk olurken devamında ise kar beklentisi artıyor. İlerleyen günlerde kar takibi heyecanı ise başladı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyılarıyla beraber Sinop çevresinde yerel olarak kuvvetli yağış beklentisi var. Sel, su baskınları gibi olumsuzluklara karşı dikkati olunması gerektiği ve önlem alınması için uyarılar yapıldı.

Hava durumu haritası

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli gelen rüzgar fırtınaya dönüşeceği şeklinde uyarılar yapıldı. Çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekir.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıkları düşüşe geçerken mevsim normalleri ise devam ediyor. Akdeniz ve Doğu kesimlerinde ise hava sıcaklıklarının düşüş gün geçtikçe devam edecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklama üzerine İstanbul'daki hava durumuna dair bilgiler verildi.

İstanbul valiliği açıklaması

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN