Halk Eğitim Merkezi saat kaçta açılıyor, saat kaçta kapanıyor, hafta sonu açık mı? Halk Eğitim Merkezi çalışma saatleri 2022

Halk Eğitim Merkezi saat kaçta açılıyor, saat kaçta kapanıyor, hafta sonu açık mı? Halk Eğitim Merkezi çalışma saatleri 2022

Halk eğitim merkezlerinin hafta sonu açık olup olmadığı konusu merak ediliyor. Halk eğitim merkezlerinin çalışma saatleri ya da mesai saatleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Merak edilen konu hakkındaki detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte halk eğitim merkezleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Halk eğitim merkezlerinde zorunlu eğitim yaşını dolduran kişilerin eğitim alabilecekleri bir kurum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kurumda üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile birlikte okuma yazma seferberliği başlarken bu sorunu ortadan kaldırmak için halk eğitim merkezlerinde yardım alınmaktadır. Halk eğitim merkezlerinde birçok farklı branşta eğitim verilir. 81 ilde bulunan halk eğitim merkezleri çok sayıda ilçe, bucak ve köyde yer almaktadır. Halk eğitim merkezlerinin kaçta açıldığı ya da hafta sonu eğitim olup olmadığı merak ediliyor.İşte halk eğitim merkezleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ SAAT KAÇTA AÇILIR?

Vatandaşların hobi ya da meslek kazanması için açılan halk eğitim merkezlerinde okuma yazma öğretmek içinde düzenlemeler yapılır. Ülkenin dört bir yanında halk eğitim merkezleri yer alırken buradaki kurslar tamamen ücretsizdir. Bu kurslar ile birlikte her yaştan vatandaşın meslek öğrenerek iş hayatına atılması amaçlanır.

Halk eğitim merkezleri sabah 08:30’da açılmaktadır. Açılış saati ile birlikte eğitimler verilmeye başlanırken kapanış saati ise 17:30’dur. Bununla birlikte halk eğitim merkezleri öğlen saati 12.30 ve 13.30 arasında öğle tatili nedeniyle kapalı olmaktadır.

Halk eğitim merkezleri çalışma saatleri

HALK EĞİTİM MERKEZİ HAFTA SONU AÇIK MI, KAPALI MI?

Halk eğitim merkezleri diğer kurumlardan ayrılarak haftanın 7 günü hizmet vermektedir. Yani kurslardan hafta içi yararlanabileceğiniz gibi hafta sonu da yararlanabilirsiniz. Halk eğitim merkezleri Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olmaktadır.

Fakat kayıt yaptırmak isteyen kişiler hafta sonu kayıt işlemlerini yapamazlar. Hafta sonları kurslar açıkken kayıt işlemleri hafta içi alınmaktadır. Yeni kayıt yaptıracak olan kişiler hafta içi mesai saatleri içerisinde kayıt işlemlerini yaptırabilir.

HALK EĞİTİM MERKEZİ BAYRAMDA AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

Birçok kurumda olduğu gibi halk eğitim merkezleri de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca arefe günü, 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde kapalıdır. Resmi tatil günleri içerisinde eğitim verilmemektedir.

Yazımızda verdiğimiz çalışma saatleri Bağcılar, Bahçelievler, Büyükçekmece, Bornova, Beylikdüzü, Beyoğlu, Balçova, Beşiktaş, Cevatpaşa, Denizli, Düzce, Darıca gibi tüm halk eğitim merkezleri için geçerli olmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN